Annonce
Kerteminde

Kerteminde Forsyning skaber solidt overskud

Direktør for Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen. Arkivfoto: Jørgen Hansen
I 2018 blev overskuddet for Kerteminde Forsyning på 14 millioner kroner. Overskuddet går tilbage til kunderne og til investeringen i fremtiden.

Kerteminde: Kerteminde Forsyning kom ud af 2018 med et overskud på 14 millioner kroner.

Da Kerteminde Forsyning er et såkaldt hvile-i-sig-selv selskab, vil overskuddet ikke blive trukket ud som profit i en ejerkreds. Overskuddet går tilbage til kunderne i form af ro på priserne og investeringer i eksempelvis nye kloakrør, fjernvarmeledninger og drikkevandsboringer.

Det oplyser Kerteminde Forsyning i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget tilfreds med årets resultatet, udtaler formand for Kerteminde Forsynings bestyrelse, Hans Luunbjerg, som synes, at det betyder meget, at forsyningen er lokalt funderet.

- Vi er tætte på vores kunder, og vi trækker i høj grad på lokale håndværkere og leverandører, understreger han.

For direktør for Kerteminde Forsyning, Michael Høj-Larsen, er det afgørende, at forsyningen har en tæt kontakt til kunderne.

- Gang på gang ser vi vores kundeundersøgelser, at kunderne er meget tilfredse med os og nysgerrige efter at vide mere om vores virke for lokalsamfundet, tilføjer han.

Annonce

Fjernvarme og drikkevand

To af de store projekter, forsyningen nu kan se frem til, handler om fjernvarme og drikkevand.

I 2025 lukker Fjernvarme Fyn for kulblokken på Fynsværket. 80 procent af Kerteminde Forsynings varme kommer af historiske årsager fra netop denne kulblok.

- Vi er i dialog med Fjernevarme Fyn og ser beslutningen om at lukke kulblokken som en god mulighed for at udarbejde en ny strategi for den billigste og mest miljøvenlige fjernvarme i fremtiden, forklarer Hans Luunbjerg.

I 2016 fandt Kerteminde Forsyning et nyt vandmagasin, Urup-magasinet. I 2018 fandt Kerteminde Forsyning endnu et vandmagasin, mergel-magasinet.

- Vi arbejder på at få tilladelse fra kommunen og aftaler i hus med lodsejere om at etablere nye boringer, så vi kan afhjælpe problemet med små pesticidrester, understreger Michael Høj-Larsen og forklarer, at de nye boringer også vil hjælpe med til at fremtidssikre forsyningssikkerheden.

- Urup-magasinet og mergel-magasinet er pesticidfrie. Og den nye, dybe boring i mergelen har rent og blødt vand, som kan være med til at sikre rent vand og til at sænke den samlede hårdhed i vandet fra Kerteminde Forsyning, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce