Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Forenings formue fordeles mellem medlemmerne

Hver enkelt grundejer må fremtidssikre egne værdier ved højvande, skriver Kerteminde Sluselaug, der nu vil fordele foreningens formue blandt de tidligere medlemmer. PR-foto

Kerteminde: "Efter langvarige debatter og afstemninger om kystsikring af og omkring Kerteminde er resultatet umiddelbart blevet, at hver enkelt grundejer må fremtidssikre egne værdier ved højvande."

Sådan hedder det i et brev fra Kerteminde Sluselaug af 2009, der derfor nu vil fordele foreningens formue.

"Vi har besluttet at fordele beløbet til de tidligere medlemmer af Sluselauget, der herefter kan anvende pengene til egne formål," skriver foreningen i brevet.

Der var 107 medlemmer af Sluselauget og med en formue på cirka 50.000 kroner, vil der kunne udbetales omkring 500 kroner til de hver af de tidligere medlemmer.

Man får pengene tilbage ved at besvare mail med oplysninger om navn, bank og kontonummer eller ved at aflevere oplysningerne i en lukket kuvert mærket ”Sluselauget” til Danske Bank, Langegade 31.

Efter ligelig fordeling vil det endelige beløb fremgå af en bankoverførsel fra Sluselauget i december i år, slutter brevet fra Kerteminde Sluselaug.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce