Annonce
Kerteminde

Kerteminde for vandhunde: 5 favoritter

Nordstranden kender de fleste. Men der er faktisk mange andre muligheder for at svale sig i Kertemindes bølger. Arkivfoto: Kasper Løftgaard

Kerteminde: Når solen bager over Danmark, ligger badegæsterne tæt på Nordstranden i Kerteminde, men der er mange andre muligheder for at dyppe tæerne i den populære turistby.

1. Nordstranden

Nordstranden er den mest kendte strand i Kerteminde. Her er også livreddere hver sommer. Arkivfoto: Vibeke Volder

Vi kommer ikke uden om, at Nordstranden er noget nær den perfekte badestrand med sit fine hvide sand og børnevenlige dybde. Det er også den mest kendte strand i Kerteminde, og det er her mange badegæster fra Odense og omliggende byer valfarter til om sommeren. Der er til gengæld også masser af plads på den brede sandstrand. 

Der er meget andet at tage sig til, hvis man ikke er til at slikke sol og bade hele dagen. På Nordstranden er der en række beachvolley net og håndboldmål til dem, der vil lege med en bold, og Kerteminde Minigolf ligger også tæt på. Nær marinaen er der også mulighed for at købe is og diverse andre fristelser. 

Parkeringspladser findes ved Hindsholmvej og Marinavejen. Toiletfaciliteter findes i en toiletvogn, som kommunen har stillet op på stranden.

2. Sydstranden

Sydstranden er typisk stedet, hvor de lokale tager hen, når arbejdsdagen slutter eller for at nyde fridagene i weekenden. Arkivfoto

Den mindst kendte af de to store strande i Kerteminde. Her er en god badebro, og vandet er lidt dybere end på Nordstranden. Det er typisk her, de lokale tager hen for at slippe for de store menneskemængder på Nordstranden. 

Parkeringspladsen findes for enden af Paludan Müllers Vej. Her er også en toiletbygning samt bord- og bænkesæt. Man kan også parkere ved Jollehavnen i Kerteminde og gå ud på Sydstranden den vej.

3. Lillestranden

Lillestranden er et nemt sted at få en hurtig dukkert. Her er dybt, men der kan også være stærkt strøm. Foto: Helle Kryger

Lillestranden befinder sig mellem havneindløbet mod det åbne Storebælt på den ene side og Kerteminde fjord på den anden side. Her tilbyder landskabet en naturlig havn, som kerteminderne har benyttet sig af gennem 600-700 år. Omtrent samtidigt med at byen i 1400-tallet fik købstadsrettigheder, er Langebro blevet anlagt, hvilket har afskåret Lillestranden fra at blive anløbet af større sejlskibe. Til gengæld var naturhavnen som skabt til fiskerbefolkningens fartøjer, der kunne ligge i bådkåsene i strandkanten. Her ligger stadig små fiskefartøjer langs broerne, men området er i dag nærmere at betegne som liebhaverkvarter. Ønsker du at kombinere en charmerende gåtur med muligheden for at få en helt særlig svømmeoplevelse, er Lillestranden sagen. Det er småt med parkeringspladser i området, men for enden af Lillestranden er der muligheder, og så kan man nyde gåturen i retning mod Langebro, mens man finder det rette sted at hoppe i. Men vær varsom. Vandet er dybt, og der er ofte stærk strøm.

Jollehavnen

Jollehavnen blev indviet i 2011, og i 2015 kom søbadet for enden af molen til. Området er på få år blevet en stor succes. Arkivfoto: Peter Ammitzbøll.

Jollehavnen er på få år blevet et populært trækplaster for badegæster. Særligt de unge flokkes om bådebroen til sent om aftenen, hvor der er opstillet flere borde- og bænkesæt, og hvor der er gode muligheder for at udfordre hinanden med kreative hovedspring i dybet fra en badeplatform midt på broen. Parkeringsmuligheder findes på havnen, hvor der også er et offentligt toilet. Hos Boris Fisk kan man købe forfriskninger. 

Renæssancehavnen

Hver sommer er der masser af unge, der med stor fornøjelse springer i vandet fra Langebro. Det er en gammel Kerteminde-tradition. Arkivfoto: Helle Nordström.

Midt i Kerteminde by åbnede i 2013 det rekreative område, Renæssancehavnen, hvor turister, lokale og øvrige badegæster får byen til at pulsere af sommerstemning. På træbeklædningen kan man sidde med sin vaffelis og betragte vandet drive gennem havneindløbet under Langebro, man kan mødes med vennerne, brede håndklæderne ud og skiftes til at foretage halsbrækkende spring fra broen, eller man kan medbringe sin madkurv og nyde en romantisk stund med kæresten i solnedgangen. Mulighederne er utallige, men vær som badende opmærksom på, at der kan være kraftig strøm under broen. Parkeringspladser findes i Kerteminde midtby eller på havnen. Her er også de nærmeste toiletfaciliteter.

Annonce
Assens For abonnenter

Mystikken breder sig, og ingen kan finde 'synderen': Ulovlig signalforstærker formentlig skyld i stort internet-svigt

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Markarbejde på en midsommernat: Stor lysende sprøjte i svampekrig i den stille fynske sommernat

Odense For abonnenter

Store lastbiler i små gader vækker oprør: Husene revner og hastigheden er for høj

Odense

Genbrugsbutik bøvler med tyveri og skrald: - Det er så godt som umuligt at dæmme op for

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Danmark For abonnenter

Langtfra alle børn bliver hørt i egne sager

Kerteminde

Katrines hest blev ramt af en lastbil: Nu efterlyser hun en dame i en hvid Aygo

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Fyn

Læserne er optimistiske: Danmark kan nå langt i EM

Kerteminde For abonnenter

Så skru' dog ned! Soundbokse tager Karls nattesøvn - her er hans bud på en løsning

Kerteminde

Jutta udtræder af byrådet af helbredsmæssige årsager: - Jeg mister min bedre halvdel i politik

Annonce