Annonce
Kerteminde

Kerteminde er næsten for populær: Antallet af byggesager slår rekord

Der forventes at blive endnu travlere i Plan og Byg fra næste år. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Kerteminde er blevet et så attraktivt sted at starte forretninger eller bygge bolig, at kommunens administration ikke kan følge med. Det vil borgmesteren finde en løsning på.

Kerteminde: - Folk vil gerne bygge i Kerteminde. Der er så mange der kigger i vores retning, både indefra kommunen og udefra. Der er så mange, der vil være her, og hjælpe med at løfte kommunen, fortæller Kertemindes borgmester Kasper Olesen(S).


Vi skal glæde os over, at der er så mange der vil os.

Borgmester Kasper Olesen(S)


Annonce

Der bliver bygget i Kerteminde som aldrig før. Det viser en sagsfremstilling lavet af kommunens arbejdsmarkeds, -erhvervs og vækstudvalg i samarbejde med miljø,-natur- og teknikudvalget.

- Antallet af byggesager er det højeste nogensinde i Kerteminde Kommune, skriver udvalgene blandt andet i sagsfremstillingen.

Faktisk er antallet af sager så højt, at den del af administrationen, der håndterer dem, Plan og Byg, ikke kan følge med efterspørgslen. Derfor søger de to udvalg om yderligere fire ansatte til afdelingen, for at kunne nå den store arbejdsmængde.

Kertemindes borgmester, Kasper Olesen (S), ved endnu ikke, hvorvidt ekstra hyringer er en god ide, men han er meget enig i, at der skal ske noget i Plan og Byg, så de kan følge med den store efterspørgsel.

- Der skal ske noget i afdelingen, men jeg ved ikke, om det skal være nye ansættelser. Men vi skal kunne løfte byrden. Vi har sat nogle krav om service, og dem skal vi sørge for, at vi kan leve op til, fortæller Kasper Olesen.

Der skal findes en løsning

Før borgmesteren vil beslutte sig for, om han vil stemme ja til forslaget om nye hyringer, er der spørgsmål han vil have svar på.

- Hvad jeg stemmer, kommer meget til at afhænge af de svar, som jeg får på mine spørgsmål til mødet. Der er ting som jeg er nødt til at vide, inden jeg kan bestemme mig, siger han.

Han overvejer nemlig, om der er andre alternativer, som potentielt kan løse administrationens travle hverdag.

- Måske kan man kigge på en anden måde at få tilrettelagt arbejdet, det skal der også ses på. Det handler om at gøre det, der er mest rigtigt, siger han.

Jesper Hempler(SF), som er formanden for miljø,-natur og teknikudvalget, er enig med borgmesteren i, at man skal kigge bredt efter løsninger.

- Vi ser hyringer som en måde at løse noget af den her store arbejdsbyrde på. Men vi er helt klar på at kigge bredt, for der kan selvfølgelig være løsninger andre steder også, siger han.

Borgmesteren slår også fast på, at uanset om det bliver hyringer eller ændringer i selve administrationen er en ting sikker: Vi skal kunne klare kommunens popularitet, og yde en god service.

- Vi skal glæde os over, at der er så mange der vil os. Det må vi virkelig ikke smide væk, ved ikke at kunne servicere, så at administrationen kan følge med har høj prioritet for mig, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce