Annonce
Kerteminde

Kerteminde er med på bamsedillen: Bamserne er sprunget ud i butikkerne

Bamser i alle former, farver og størrelser er sprunget ud i butiksvinduerne. Foto: Helle Nordström
Corona-krisen har skabt en helt ny sport for børnefamilier: Tæl bamserne. Rundt om i ind- og udland sætter forretninsgdrivende og private bamser i vinduerne. Dem kan man tælle på sin gåtur. Nu har bamsedillen også ramt Kerteminde.

Kerteminde: Der er bamser alle vegne. Den tanke får man ved at gå en tur i Langegade, for bamser i alle farver og former er sprunget ud i butikkernes vinduer.

Det er selvfølgelig et led i den trend, der har ramt i ind- og udland i forlængelse af corona-krisen: Bamsejagten er gået ind. Ikke sådan at forstå, at man skal skyde eller på anden måde overfalde de små bløde skabninger, Nej, man skal tælle.

I disse svære tider, hvor børnene ikke må gå i skole, ikke kan komme til fodbold eller gymnastik og dårligt nok må være sammen med jævnaldrende, er det med at hitte på noget, der kan optage hovedet og give indhold i de lange dage.

Annonce

Private må også meget gerne være med

I Kerteminde har guldsmed Torben Jørgensen taget initiativ til at få bamser i vinduerne hos Cityforeningens medlemmer, og hans hustru Susanne Jørgensen fortæller, at ideen i den grad er blevet godt modtaget. Det vidner gadebilledet også om, for man kan lære at tælle til temmelig mange, inden man løber tør for bamser. Alene i Butik Unik er der en hel del: - Jeg havde faktisk kun adgang til en enkelt selv, men Michael Serop fra Danske Bank havde så mange, at han lånte mig nogle stykker, fortæller Lenette Rasmussen. Og det er ikke kun i butikkerne, der gerne skulle være bamser at tælle. Private må også meget gerne deltage i legen: Sæt en bamse i vinduer, læg en bamse i bilen - eller sæt den i hækken, nu hvor vejret er til, at bamser kan opholde sig udendørs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce