Annonce
Kerteminde

Kerteminde er klar til at tage imod et stort antal syge: Rehabiliteringscenter vil oprette ekstra pladser

Hos Toften i Munkebo er man opmærksomme på, at patienter kan blive blive flyttet fra sygehusene og til det kommunale. Foto: Vibeke Volder
Hvis Kerteminde Kommune bliver nødt til at tage imod borgere, der sendes hjem fra sygehuset til fordel for coronapatienter, kan der oprettes ekstra senge på Lindhøj Plejecenter.
Annonce

Nordøstfyn: Spredningen af coronavirus kan komme til at betyde, at sygehusene må prioritere deres opgaver, så der bliver gjort plads til de mest syge og svage, mens andre sendes hjem.

Det er man også opmærksomme på hos Kerteminde Kommunes rehabiliteringscenter i Munkebo, Toften. Lene Henriksen, som er leder af centret, fortæller, at det er klar til at tage sig af eventuelle patienter, som kommer hjem fra sygehuset før tid.

- Vi har ikke fået nogen endnu. Men vi har et beredskab klar, hvis sygehuset har behov for at flytte nogle patienter ud i det kommunale. Vi arbejder på det fra time til time, forklarer hun.

Planen indebærer, at kommunen åbner pladser på det gamle rehabiliteringscenter på Lindhøj Plejecenter, hvis det bliver nødvendigt. De kommer til at supplere de eksisterende 28 pladser ved Toften og kommunens tre aflastningspladser på Birkelund Plejecenter.

- Det er en plan, der kun træder i kraft, hvis det bliver aktuelt. Vi håber, at vi når at inddæmme (spredningen af coronavirus i Danmark, red.), siger Bente Fournaise, der er sundheds- og plejechef i Kerteminde Kommune.

Annonce

Normal bemanding

På Toften oplever Lene Henriksen, at borgerne, der allerede er på centret, er ved godt mod. Desuden er centret bemandet som normalt.

- Jeg synes, de (borgerne, red.) tager det stille og roligt. De er i trygge hænder, og vi har styr på det. Det er det faste personale, og dem, der kender dem, der er her. Der er godt med personale, men ikke mere, end der er behov for, siger Lene Henriksen.

Mange af borgerne prøver dog at sænke antallet af besøg, de får fra pårørende. Derfor hjælper rehabiliteringscentret dem med at få skabt virtuel kontakt.

- De prøver at være på telefonen, Facetime og Skype med dem, der kan det. Det hjælper vi også borgerne med, så de kan være i kontakt med pårørende, uden de behøver at møde op fysisk. Vi har ikke sagt, de ikke må få besøg, men vi begrænser det så meget, vi kan, forklarer Lene Henriksen.

Kommer pårørende alligevel på besøg, bliver de taget imod af personale og må ikke være i fællesrummene.

- Det foregår på egen stue, så vi ikke samler for mange i vores caféer og opholdsstuer, siger Lene Henriksen.

Kære læser

Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce