Annonce
Kerteminde

Kerteminde er i den røde zone: Syv tilfælde af corona

Fra 27. januar til 22. september har 7722 borgere fra Kerteminde Kommune ladet sig teste for coronavirus, og af dem har 38 vist sig at være smittet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I den seneste uge er syv borgere i Kerteminde Kommune smittet med COVID-19, og det betyder, at kommunen nu er tilbage på myndighedernes observationsliste.
Annonce

Kerteminde: Efter flere dage med lave smittetal er Kerteminde Kommune nu tilbage på myndighedernes observationsliste.

I de seneste syv dage har kommunen haft syv tilfælde af COVID-19, og det betyder, at incidensen er oppe på 30,0. Incidenstallet dækker over, hvor mange registrerede tilfælde af coronavirus, der er per 100.000 indbyggere i løbet af den seneste uge. Hvis tallet overstiger 20, kommer kommunen på bekymringslisten.

Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde, fortæller, at der ikke er spor af smittekæder i kommunen.

- Vi har haft møder med Styrelsen for Patientsikkerhed, og der er stadigvæk ikke en vurdering af, at der er egentlige smittekæder i Kerteminde Kommune. Det er enkeltstående tilfælde.

Han tilføjer, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu foretager detektivopgaven med smitteopsporingen.

- De sikrer i samarbejde med dem, der er smittede, at man får opsporet, hvem de har været i nærkontakt med, og så forsøger man at få testet dem hurtigst muligt for at finde ud af, om der er andre, der er smittede, siger Anders Bjældager.

Annonce

Ingen tilfælde blandt sårbare borgere

I forbindelse med, at der er større smitte blandt borgerne i kommunen, holder Kerteminde Kommune desuden øje med, om der sker smitte hos sårbare mennesker.

- Vi har en opmærksomhed på, om der er nogle tilfælde, der kan føre til smitte blandt udsatte borgere, men det har vi ikke endnu noget kendskab til, at der er nogen, der er, fortæller Anders Bjældager.

I en opdatering på Kerteminde Facebook-side skriver kommunen, at de er tilbage i rød zone, og 'vi vurderer, efter dialog med Styrelsen for Patient Sikkerhed, dog ikke, at der er væsentlig risiko for smittespredning.

Vi har spurgt Anders Bjældager, hvad den formulering betyder.

- Det er klart, at når man stiger fra meget få tilfælde til lidt flere, så er der selvfølgelig en opmærksom på, om det betyder, at vi har fået skabt nogen smittekælder. Der er vurderingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at det er der ikke noget lige nu, der tyder på, fortæller Anders Bjældager.


Det er klart, at når man stiger fra meget få tilfælde til lidt flere, så er der selvfølgelig en opmærksom på, om det betyder, at vi har fået skabt nogen smittekælder

Anders Bjældager


På den baggrund har Kerteminde Kommune for nuværende ikke valgt at iværksætte nye tiltag.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce