Annonce
Kerteminde

Kerteminde er Fyns nye corona-hotspot

Der er mere grund end nogensinde til at være forsigtig og huske både sprit, afstand og masker. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Med en stigning fra 10 til 16 tilfælde på en enkelt dag, er Kerteminde nu hårdere ramt end Odense målt i smittede pr. 100.000.
Annonce

Nordøstfyn: Onsdag var der 10 coronasmittede i Kerteminde Kommune. Torsdag er der 16.

Det betyder, at Kerteminde er den kommune med flest smittede på Fyn målt på indbyggertal. Med et incidenttal på 67 suser Kerteminde forbi Odense og placerer sig på smittekortet med samme dystre farve som Aarhus og de værst ramte områder ved København .

Det er kort og godt skidt.


Jeg kan ende med igen at skulle træffe kedelige beslutninger og stå i nogle dilemmaer i coronaberedskabet, jeg helst er fri for.

Kasper Olesen


Situationen får borgmester Kasper Olesen (S) til at appellere til borgerne om at gå tilbage til det, der har vist sig at virke: håndsprit og afstand.

- Og hver gang vi nærmer os en ny social cirkel, så skal vi lige tænke: Er det nødvendigt, og hvis man er det mindste i tvivl, så lad være, siger han.

- Jeg har ikke fagviden til at kunne appellere mere end alle andre, men jeg gør det alligevel. For jeg er i en rolle, hvor jeg kan ende med igen at skulle træffe kedelige beslutninger og stå i nogle dilemmaer i coronaberedskabet, jeg helst er fri for.

Annonce

Appel fra borgmesteren

Derfor lyder appellen, at man skal bruge sin sunde fornuft og passe på sig selv og hinanden.

- Det er dejligt, at vi har fået løsnet for restriktionerne, men når vi nu ved, at smitten er iblandt os, så er der grund til at tænke sig en ekstra gang om.

Kasper Olesen er lidt ked af, at det ikke kan oplyses, om de 16 smittede er unge eller gamle, om det er koncentreret om for eksempel Kerteminde eller Langeskov.

- Hvis vi kunne få lidt detailviden så kunne indsatsen målrettes. Men det kan vi ikke få, så bliver det nødvendigt med restriktioner, så bliver det for os alle. Så lad os i stedet prøve at følge de råd, vi fik i foråret. Vi har jo vist, at det kunne vi godt, og det viste sig, at det virkede.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce