Annonce
Kerteminde

Kerteminde er fortsat på observationslisten: - Vi får enkelte nye tilfælde

Fra begyndelsen af marts til 10. september har 6455 borgere fra Kerteminde Kommune ladet sig teste for coronavirus, og af dem har 28 vist sig at være smittet. Foto: Mads Dalegaard
Gennem den seneste uge har Kerteminde Kommune flere dage været på myndighedernes observationsliste, da kommunen har en incidens på over 20.
Annonce

Kerteminde: Fire dage i træk har Kerteminde nu været på Styrelsen for Patientsikkerheds observationsliste, da kommunen har mere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. Torsdag den 10. september har Kerteminde haft fem smittede, hvis der kigges syv dage tilbage, og det betyder, at incidenstallet fortsat er på 21,0.

Anders Bjældager, konstitueret kommunaldirektør, fortæller, at kommunen indtil nu kun har haft uafhængige smittetilfælde.

- Det ligner det billede, vi har set i seneste par uger, at vi får enkelte nye tilfælde, der ikke hænger sammen.

Han tilføjer, at smittetilfælde i Kerteminde har tråde til andre byer.

- De tilfælde, vi har, har relation til det, der foregår i Odense primært.

Annonce

I dialog med myndighederne

Anders Bjældager fortæller, at Kerteminde Kommune ofte deltager i møder med andre aktører for at vidensdele og aftale, hvad der skal gøres.

- Politiet har stadigvæk et ansvar for at koordinere indsatsen på tværs af kredsen her på Fyn og indkalder løbende til møder, hvor man koordinerer på tværs i forhold til, om der er indsatser, der skal prioriteres, siger Anders Bjældager.

De er desuden i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, der har mulighed for at give rådgivning til kommunen. Han tilføjer, at der på nuværende tidspunkt ikke sættes nogen nye tiltag i gang.


Der er stadig ingen tegn på smittekæder eller udbrud i Kerteminde, men derfor er vi selvfølgelig stadig opmærksomme, men vi sætter ikke noget nyt i værk,

Anders Thønning Bjældager


Annonce

Ingen smittekæder i byen

Indtil videre har kommunen været forskånet fra deciderede udbrud af smitte i byen, da det har været enkelte tilfælde, som borgerne har været ramt af.

- Der er stadig ingen tegn på smittekæder eller udbrud i Kerteminde, men derfor er vi selvfølgelig stadig opmærksomme, men vi sætter ikke noget nyt i værk, siger Anders Bjældager.

Faaborg-Midtfyn er den kommune på Fyn, som har flest smittede per 100.000 indbyggere. Her er incidensen på 52,5, og det viser sig i antallet af smittede, der er på 27 for de seneste syv dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce