Annonce
Debat

Kerteminde er bedst til at få indvandrere i job på Fyn

Annonce

Læserbrev: Når man kommer til Danmark, så er det vigtigt, at man hurtigst muligt kommer i job og bliver selvforsørgende. Det er ikke kun bedst for samfundsøkonomien, men især er det godt for den enkelte familie.

Vi ved, at det er langt sværere for unge at få fast arbejde, hvis deres forældre er arbejdsløse. Det er derfor meget bekymrende, at flere års fremgang i ikke-vestlig indvandreres beskæftigelse nu er blevet slået mange år tilbage pga. corona. Faktisk er ledigheden for denne gruppe steget dobbelt så meget som den generelle ledighed viser tal fra AE-rådet1.


Der er desværre allerede stor forskel på, hvor gode de fynske jobcentre er til denne opgave.


Vi ved, at arbejdsmarkedet er en nøgle til god integration, og derfor skal vi gøre en ekstraordinær indsats for at hjælpe ikke-vestlige indvandrere tilbage i job. Men der er desværre allerede stor forskel på, hvor gode de fynske jobcentre er til denne opgave.

Nyeste tal fra Fagbevægelses Hovedorganisations Jobcenterindeks fra fjerde kvartal 2019 viser, at ens bopæl har enorm betydning for, hvor hurtigt man kommer i job som ikke-vestlige indvandrer. Kerteminde Kommune er bedst på Fyn, hvor man får ledige med ikke-vestlig baggrund i job seks uger hurtigere end gennemsnittet, mens Nordfyns Kommune er landets dårligste, hvor ledige med ikke-vestlig baggrund skal vente 21 uger længere tid for at finde job end gennemsnittet på jobcenteret.

Der er altså over et halvt års forskel på at komme i job, om man som indvandrer bor på Nordfyn eller i Kerteminde. Det er ikke rimeligt og derfor opfordrer jeg til, at alle andre fynske kommuner tager ved lærer af Kerteminde om at hjælpe ledige indvandrere i job hurtigere.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce