Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Enhedslisten vil hæve skatten for at betale for flere varme hænder

Enhedslistens kandidater på Nordre Havnekaj. Fra Venstre: Orla Eggerbrecht, Henning Severin Pedersen, Rita Mikkelsen, Georgette Al Araj, Jutta Lundqvist Nielsen, Heino Salling, Jesper Andersen. Foto: Peter Leth-Larsen

Enhedslisten går til valg på at tilbagerulle flere års besparelser på ældre, unge og handicappede.

Nordøstfyn: Hvis man spørger de otte kandidater, der stiller op for Enhedslisten til kommunalvalget, har partiet med kun et mandat i byrådet formået at sætte klare aftryk i den nuværende byrådsperiode.

- En af vore sejre er, at rådhusplanerne blev skrinlagte. Vi var et af bare to partier, der sagde klart nej til rådhusplanerne før sidste valg, siger partiets byrådsmedlem, Jutta Nielsen, der samtidig advarer om, at rådhusplanerne sikkert ikke er helt gemt og glemt.

- De kommer frem igen på et tidspunkt, konstaterer Jutta Nielsen tørt.

En anden sejr er, at partiet var med til at fastholde, at der skal være seks skoledistrikter i Kerteminde Kommune. I forbindelse med besparelserne i Store forandringer var det ellers forslag om, at de seks skoledistrikter skulle lægges sammen til to. Det ville have været livsfarligt for de små skoler i yderdistrikterne, mener Enhedslisten.

- Det er vigtigt, at vi bevarer vores skoler i yderområderne, for ellers kan vores små byer ikke overleve, forklarer Jutta Nielsen.

Enhedslistens byrådskandidater

Enhedslisten stiller med otte kandidater. Fire kvinder og fire mænd.Kandidaterne er opstillet på en såkaldt partiliste, det vil sige, at det er kandidaterne øverst på listen, der har størst chance for at blive valgt.

1. Jutta Lundqvist Nielsen, Kerteminde

2. Heino Salling, Revninge

3. Orla Eggerbrecht, Rynkeby

4. Georgette Al Araj, Kerteminde

5. Jesper Andersen, Munkebo

6. Rita Mikkelsen, Revninge

7. Henning Severin Pedersen, Bregnør

8. Rikke Kristensen, Kerteminde

Prioriter fællesskabet

Kerteminde Kommune har haft svært ved at få økonomien til at hænge sammen i de sidste fire år, og derfor har der gang på gang været kørt med grønthøsteren over bl.a. skoler, daginstitutioner, de ældre og de handicappede. De besparelser, vil Enhedslisten i den kommende periode, arbejde for bliver tilbagerullet.

- Vi har tidligere fremlagt et alternativt budget for byrådet, der viser, at vi kan få tingene til at hænge sammen, siger Orla Eggerbrecht.

For at få penge til flere varme hænder til børn og ældre vil partiet blandt andet sætte kommuneskatten op med 15 millioner kroner, og de skyder på forhånd borgmesterens forslag om at sænke dækningsafgiften ned.

- Vi er ikke virksomhedsfjendske, men vi vil ikke være med til at give skatterabatter til virksomhederne. Vi synes stadigvæk, at det er de stærkeste skuldre, der skal bære, forklarer Heino Salling.

- Det er fællesskabet, der er det vigtigste i vores samfund, og det må man betale til. Vi skal prioritere borgerne og ikke det private erhvervsliv, siger Henning Severin.

Annonce

Tre i byrådet vil være fantastisk

Flere af kandidaterne er gengangere fra sidste valg, hvor partiets stemmesluger blev den nu 34-årige Jesper Andersen. Han stod nummer et på listen i 2013 og var for en kort stund på valgnatten partiets nye mand i byrådet. Højst overraskende meddelte han, lige efter valgstederne lukkede, at han trak sig på grund af personlige årsager. Det betød i et par timer, at det var Orla Eggerbrecht, der var valgt ind i byrådet. Han var nemlig nummer to på listen, men da administrationen havde fået kigget valgreglerne efter og talt alle stemmesedler, fandt de ud af, at det i virkeligheden var nummer tre på listen, Jutta Nielsen, der var blevet valgt, fordi hun havde fået flere personlige stemmer end Orla Engelbrecht.

Denne gang stiller Jesper Andersen op som nummer fem på listen, og han lover på forhånd, at han ikke trækker sig, hvis han bliver valgt.

- Der er mange ting, der har ændret sig til det bedre i mit liv, og jeg er i klart bedre stand til at træde ind i byrådet, siger Jesper Andersen.

Med en klar profil i byrådet og løfter til borgerne om bedre service, regner Enhedslisten med, at de går frem til valget i november.

- To i byrådet vil være rimeligt. Tre vil være fantastisk. Fem, så render vi jublende rundt i hele byen, griner Jesper Andersen.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce