Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Else Møller laver politisk comeback

Ud over problemer med synet er Else Møller i fin form til at tage en ny runde i byrådet, hvor hun gerne vil yde sit til, at der bliver rettet op på forholdene. Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce

Nordøstfyn: En stigende bekymring for Kerteminde Kommunes fremtid.

Det er sådan helt ultrakort fortalt baggrunden for, at tidligere borgmester og stemmesluger Else Møller har valgt at stille op til lokalpolitik igen efter en pause på godt 10 år.

- Der kan sagtens være nogle, der tænker: Den gamle nar, hvad vil hun der? Men jeg vil gerne ind i politik igen som vandbærer for den meget stærke liste, vi stiller op med, forklarer den 76-årige og fortsat meget aktive kvinde, der var medstifter og i mange år formand for Kirsebærfestivalen og senere etablerede Turismens Venner, som hun fortsat er formand for.

- Men jeg er altså ikke den ældste i kommunalpolitik. Jeg ved da blandt andet at Tage Kiltang i Assens er fyldt 86, og i det private erhvervsliv er det jo ikke spor usædvanligt, at ledere fortsætter med at styre deres virksomheder indtil de er højt oppe i årene. Det er ikke så meget et spørgsmål om, at kroppen er lidt forældet, men om at man har lyst og vilje og et hoved, der fortsat fungerer.

Stemmesluger

Else Møller har om ikke rekord i personlige stemmer i Kerteminde Kommune, så i hvert fald ganske tæt på.Ved valget i 2001 - det vil sige før kommunesammenlægningen - fik hun 1886 personlige stemmer. Det var mere end Radikale og SF fik til sammen, og det førte helt naturligt til, at hun blev borgmester.

Else Møller stillede sidste gang op til valg, da der i 2005 var valg til et midlertidigt byråd (sammenlægningsudvalget) før kommunesammenlægningen i 2007. Her fik hun 1515 stemmer mod Palle Hansborg Sørensen (S), der med næstflest stemmer fik 873.

Annonce

Ikke borgmesterkandidat

- Jeg har vurderet, at jeg sagtens kan holde til en runde mere i lokalpolitik. Jeg har ingen skavanker ud over et svagt syn, og det kan jeg afhjælpe med en lup og en hjælpsom mand. Det betyder, at det hele måske går lidt langsommere, men det er heller ingen skade til, for det giver tid til at tænke sig om. Men det er ikke som borgmesterkandidat, jeg stiller op, for det kan jeg ikke magte. Jeg kan ikke tale fra et manuskript og jeg kan ikke køre bil, så det ville ikke kunne hænge sammen, understreger hun.

Else Møller vil til gengæld gerne være menig politiker som støtte for borgmesterkandidat Klavs Norup Lauridsen og de øvrge på listen. Og målet, det er at få Kerteminde Kommune på fode igen.

- Jeg oplever i øjeblikket en mistrivsel blandt de kommunale medarbejdere. Det er som om, de ikke kan se lyset forude. De kan ikke se målet med det, de laver, og det er rigtigt skidt for en kommune, siger hun.

- Jeg oplever også, at politikerne ikke trives i det, der skulle have været et fællesskab. Og så oplever jeg, at de er tonedøve overfor det, borgerne gerne vil. Alle de kampe, der har været i de senere år, var de dog nødvendige. Jeg tænker på blandt andet hele rådhusdebatten og havneplanen. Det var måske gået bedre, hvis man tidligere havde lyttet.

Annonce

Skal bremse nedturen

Else Møller begyndte at overveje at gå ind i lokalpolitik igen i løbet af efteråret.

- Jeg blev så ked af det, når jeg læste om politik i avisen. Så jeg snakkede med Frederik (ægtefællen red.) om det. For uden hans opbakning kan det jo ikke lade sig gøre. Da han sagde ja, henvendte jeg mig til partiet og spurgte, om de kunne bruge mig til noget, fortæller hun.

Og det kunne de i høj grad.

Partiet har siden, Else Møller stoppede i lokalpolitik, oplevet en tilbagegang, der ved valget i 2013 kulminerede med, at de nu sidder med blot en enkelt politiker i byrådet.

Med Else Møllers genopståen smider partiet en bombe ind i en valgkamp, mange i forvejen har vurderet som fuldstændig uforudsigelig.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce