Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Beachvolley-stævne reddet på målstregen

Det store beachvolley-stævne har fundet penge nok til at blive i Kerteminde i 2017. Arkivfoto: Lasse Hansen.

Turismeudviklingspulje og støtte fra byens handlende sikrer endnu et år med beachvolley-stævne på Nordstranden

Kerteminde: Det gjorde en forskel, at Bent Juhler, arrangør af det årlige beachvolley-stævne på Nordstranden for tre uger siden råbte højt, da kommunen netop havde afvist at støtte arrangementet med 50.000 kroner.

Nu er det nemlig lykkes at finde pengene ad andre kanaler. Mens Kultur- og Fritidsudvalget afviste ansøgningen med henvisning til kommunens trængte pengekasse, kunne styregruppen bag Turismeudviklingspuljen godt afse 25.000 kroner til formålet.

Annonce

- Nu får vi en dialog, og det kan da sagtens være, at vi kunne lave en aftale om en tydeligere eksponering af de erhvervsdrivende, der vil være med. Vi kan eventuelt sætte os sammen efter sommerferien, så vi kan redde stævnet fremover uanset kommunal hjælp.

Bent Juhler, Odense Beachvolley Klub

I styregruppen sidder blandt andre byrådsmedlem Lars Bo Jensen fra Kertemindelisten:

- Arrangementet er med til at sætte Kerteminde på landkortet. De penge, de har søgt er ingenting sammenlignet med den eksponering området får. Vi tænker altså nogen gange for småt i den her by. Det bliver for meget sognerådspolitik. Vil vi gerne have et attraktivt bosætningsområde, er der også nødt til at ske noget. Vi kan spare os ihjel men ikke spare os rige. Lige i øjeblikket er vi ved at spare os ihjel, fortæller han.

DM-stævnet har de sidste 23 år trukket omkring 500 mennesker til byen og dermed været et fast indslag på Nordstranden den sidste weekend i juli, men ifølge Bent Juhler slider den årlige økonomiske usikkerhed på baglandet:

- Mit bagland spørger da til det, for det er ret stressende hele tiden at være så usikker på fremtiden, fortæller han.

Men selvom både Nyborg og Nordfyn har tilbudt billigere rammer, er Kerteminde alligevel at foretrække:

- Kerteminde er nummer et hos spillerne. På grund af de intime rammer og nærheden til skolen, hvor de overnatter. Vi har forsøgt med andre stævner i Nyborg, men der går vi altså en tredjedel ned i deltagerantal, siger Bent Juhler.

De resterende 25.000 kroner bidrager Kerteminde Cityforening og NEF-fonden med. NEF-fonden sponserer 15.000 kroner mod noget synlighed på Nordstranden. Efter påske lander også en skriftlig ansøgning hos Kerteminde Cityforening om et tilskud på 10.000 kroner. Arrangørerne har allerede fået mundtligt tilsagn. Det bekræfter Jonas Nielsen, der er formand for cityforeningen.

- Hvis han kan skaffe de 15.000 skal vi nok skaffe de sidste 10.000. Men send mig en ansøgning, så vil vi gerne se positivt på det, lyder det fra Jonas Nielsen.

Minigolf som mellemmand

Da foreningen kun kan behandle ansøgninger fra egne medlemmer, bliver det en af stævnets nærmeste naboer, Hans Kaas fra Kerteminde Minigolf, som skal agere mellemmand.

Han vil gerne hjælpe, selvom stævnet egentlig ikke gavner hans omsætning:

- Jeg vil gerne være behjælpelig, for den markedsføring af Kerteminde, som stævnet giver, er alle pengene værd. Men jeg må også blankt erkende, at jeg ikke selv får meget ud af stævnet. Men måske har jeg ikke været god nok til at tage dialogen, fortæller han.

Bent Juhler tager gerne imod den fremstrakte hånd:

- Nu får vi en dialog, og det kan da sagtens være, at vi kunne lave en aftale om en tydeligere eksponering af de erhvervsdrivende, der vil være med. Vi kan eventuelt sætte os sammen efter sommerferien, så vi kan redde stævnet fremover uanset kommunal hjælp, fortæller Bent Juhler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce