Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Beachvolley-stævne reddet på målstregen

Det store beachvolley-stævne har fundet penge nok til at blive i Kerteminde i 2017. Arkivfoto: Lasse Hansen.

Turismeudviklingspulje og støtte fra byens handlende sikrer endnu et år med beachvolley-stævne på Nordstranden

Annonce

Kerteminde: Det gjorde en forskel, at Bent Juhler, arrangør af det årlige beachvolley-stævne på Nordstranden for tre uger siden råbte højt, da kommunen netop havde afvist at støtte arrangementet med 50.000 kroner.

Nu er det nemlig lykkes at finde pengene ad andre kanaler. Mens Kultur- og Fritidsudvalget afviste ansøgningen med henvisning til kommunens trængte pengekasse, kunne styregruppen bag Turismeudviklingspuljen godt afse 25.000 kroner til formålet.

- Nu får vi en dialog, og det kan da sagtens være, at vi kunne lave en aftale om en tydeligere eksponering af de erhvervsdrivende, der vil være med. Vi kan eventuelt sætte os sammen efter sommerferien, så vi kan redde stævnet fremover uanset kommunal hjælp.

Bent Juhler, Odense Beachvolley Klub

I styregruppen sidder blandt andre byrådsmedlem Lars Bo Jensen fra Kertemindelisten:

- Arrangementet er med til at sætte Kerteminde på landkortet. De penge, de har søgt er ingenting sammenlignet med den eksponering området får. Vi tænker altså nogen gange for småt i den her by. Det bliver for meget sognerådspolitik. Vil vi gerne have et attraktivt bosætningsområde, er der også nødt til at ske noget. Vi kan spare os ihjel men ikke spare os rige. Lige i øjeblikket er vi ved at spare os ihjel, fortæller han.

DM-stævnet har de sidste 23 år trukket omkring 500 mennesker til byen og dermed været et fast indslag på Nordstranden den sidste weekend i juli, men ifølge Bent Juhler slider den årlige økonomiske usikkerhed på baglandet:

- Mit bagland spørger da til det, for det er ret stressende hele tiden at være så usikker på fremtiden, fortæller han.

Men selvom både Nyborg og Nordfyn har tilbudt billigere rammer, er Kerteminde alligevel at foretrække:

- Kerteminde er nummer et hos spillerne. På grund af de intime rammer og nærheden til skolen, hvor de overnatter. Vi har forsøgt med andre stævner i Nyborg, men der går vi altså en tredjedel ned i deltagerantal, siger Bent Juhler.

De resterende 25.000 kroner bidrager Kerteminde Cityforening og NEF-fonden med. NEF-fonden sponserer 15.000 kroner mod noget synlighed på Nordstranden. Efter påske lander også en skriftlig ansøgning hos Kerteminde Cityforening om et tilskud på 10.000 kroner. Arrangørerne har allerede fået mundtligt tilsagn. Det bekræfter Jonas Nielsen, der er formand for cityforeningen.

- Hvis han kan skaffe de 15.000 skal vi nok skaffe de sidste 10.000. Men send mig en ansøgning, så vil vi gerne se positivt på det, lyder det fra Jonas Nielsen.

Annonce

Minigolf som mellemmand

Da foreningen kun kan behandle ansøgninger fra egne medlemmer, bliver det en af stævnets nærmeste naboer, Hans Kaas fra Kerteminde Minigolf, som skal agere mellemmand.

Han vil gerne hjælpe, selvom stævnet egentlig ikke gavner hans omsætning:

- Jeg vil gerne være behjælpelig, for den markedsføring af Kerteminde, som stævnet giver, er alle pengene værd. Men jeg må også blankt erkende, at jeg ikke selv får meget ud af stævnet. Men måske har jeg ikke været god nok til at tage dialogen, fortæller han.

Bent Juhler tager gerne imod den fremstrakte hånd:

- Nu får vi en dialog, og det kan da sagtens være, at vi kunne lave en aftale om en tydeligere eksponering af de erhvervsdrivende, der vil være med. Vi kan eventuelt sætte os sammen efter sommerferien, så vi kan redde stævnet fremover uanset kommunal hjælp, fortæller Bent Juhler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce