Annonce
Kerteminde

Kerteminde: 39.000 tilskuds-kroner til fire begivenheder

Ulriksholm Slot lægger til august plæner til en stor slotskoncert, og takket være Kultur- og Fritidsudvalgets velvilje bliver det med kommunalt tilskud. Arkivfoto

Kultur- og Fritidsudvalget uddelte forleden 39.000 kroner til fire arrangementer.

Nordøstfyn: Syv ansøgninger lå der til Kultur- og Fritidsudvalgets møde forleden om at få tilskud.

De tre af ansøgerne fik ikke en krone. Det var Kirsebærfestivalen, DM i Beachvolley og en billedkunstudstilling i Anexet, der ikke fik andet end en lang næse.

Mesinge Lokalråd kan til gengæld glæde sig over, at de har modtaget en underskudgaranti på 10.000 kroner til Holmens Dag den 9. juni.

Foreningen Slotskoncertens Venner kan glæde sig over et tilskud på 10.000 kroner samt lov til at låne toiletvognen til den store koncert på Ulriksholm Slot den 19. august. En koncert, der byder på blandt andre Kim Sjøgren og Johnny Logan og forventes at samle 3000-4000 tilskuere.

Kerteminde Sejlklub fik et tilskud på 4000 kroner, som de skal bruge til bannere og skilte i forbindelse med to ligastævner, de arrangerer over to weekender i juni måned.

Sidst men ikke mindst blev der givet tilsagn om et tilskud på 15.000 kroner til Sportslørdag Fyn. Det er en årligt tilbagevendende fynske sportsfest, hvor alle øens mestre og medaljevindere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce