Annonce
Odense

Keramik-succes afløser Gorm's Pizza

Creative Space åbner om en knap en måned på Amfipladsen, der hvor der senest var Gorm's Pizza. Iben Restorff (i midten) er kvinden bag keramik-caféen, som findes tre andre steder i Danmark. Emilie Overgaard (tv.) skal være daglig leder. Foto: Christian Nordholt
Creative Space, der findes i København og Aarhus, og hvor man kan male sin egen keramik, rykker om knap en måned ind i ledigt lejemål ved Amfiscenen.

Der vil stadigvæk være ovne, men så hører ligheden vist også op. Ved udgangen af november lukkede Gorm's Pizza restauranten bag Amfiscenen i Brandts-området, og nu er den nye lejer til lokalerne fundet.

Fredag d. 7. februar åbner Creative Space på adressen Amfipladsen 3. Bag navnet gemmer sig et koncept, der i forvejens findes i Aarhus og to steder i hovedstadsområdet.

En keramikcafé er det mest dækkende ord for, hvad Creative Space er. Gæsterne kan male deres egen keramik, som så bliver brændt og glaseret og kan afhentes præcis en uge efter. Barista-kaffe, te, varm chokolade og så videre kan nydes, imens den kreative proces står på.

Der er 300 forskellige slags keramik at vælge imellem: Kopper, tallerkener, vaser, skåle, fade, figurer med meget mere. Og skulle gæsterne have manglende tiltro til egne kreative evner, er der hjælp at hente i form af skabeloner, stempler og lignende.

Iben Restorff åbnede den første Creative Space i 2011. Caféen i Odense bliver den fjerde af slagsen. Foto: Christian Nordholt

Siden 2011

Bag Creative Space står Iben Restorff. Hun åbnede den første Creative Space i 2011 på Gammel Kongevej i Frederiksberg.

- Dengang måtte vi stå og hive kunderne ind fra gaden, siger Iben Restorff med et smil. I virkeligheden var idéen om at gøre det i kreativ keramik meget ældre. I 1991 flyttede Iben Restorff og hendes amerikanske mand til Danmark efter at have boet syv år i USA. De åbnede en mexicansk restaurant, men i USA var Iben Restorff stødt på keramik-caféer, og hun fortalte altid til venner, der gik med drømmen om at blive selvstændige, at de skulle åbne sådan en café. Dengang grinte de af hende.

Men 20 år efter hjemrejsen fra USA blev Creative Space altså til virkelighed for Iben Restorff, og i 2014 åbnede hun på Østerbro efterfulgt af en afdeling i Aarhus' latinerkvarter i 2018. Og nu er turen altså kommet til Odense.

- Jeg har altid haft det som princip ikke at skulle låne penge af nogen, siger Iben Restorff, der har ladet konceptet knopskyde, efterhånden som de nye afdelinger har vist sig levedygtige.

- Men caféen i Odense bliver den sidste, jeg selv åbner, tilføjer Iben Restorff, der til gengæld er langt fremme med at gøre Creative Space til noget, man kan købe sig ind i på franchise-basis.

Annonce

Perfekt til en date

For den udsendte reporter ligger tanken om at sætte sig ind på en café for at male egen keramik nogenlunde lige så fjernt som at tage en spadseretur på bunden af Marianergraven. Men Iben Restorff har mange gode argumenter:

- Det er afstressende. Mennesker har brug for noget, der kræver fordybelse og giver ro, siger hun, som har flere historier om kunder, der har været stress-sygemeldte, og som har fundet den indre ro via gentagne besøg hos Creative Space.

Polterabend, firma-arrangementer og team building er også noget af det, Creative Space gør det i. Blandt andet havde man for nylig med stor succes besøg af en gruppe fra kriminalpolitiet.

Creative Space er primært et voksensted, men børn er selvfølgelig også velkomne, og man kan også nøjes med at sætte sig med en kop kaffe uden at male keramik. Og så har Creative Space faktisk fået en blåstempling af dagbladet Politiken som et af de bedste steder at gå på date.

- Man behøver ikke at kigge på hinanden hele tiden og kan gøre noget med hænderne, begrunder Iben Restorff.

Emilie Overgaard og Inge Restorff glæder sig til at komme i gang i lokalerne ved Amfiscenen. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Kendt fra Klovn

Emilie Overgaard, der i forvejen er leder af Aarhus-afdelingen, bliver daglig leder af Creative Space på Amfipladsen i Odense. Hun var ellers oprindeligt blevet ansat som almindelig medarbejder i Aarhus, men trådte til, da den daglige leder blev gravid.

- Jeg har vundet i lotteriet, siger Iben Restorff om Emilie Overgaard, og de to skal sammen i gang med 26 samtaler - udvalgt blandt 90 ansøgere - om jobs på Creative Space, der vil have åbent hver dag kl. 11-19, lørdage, søndage og helligdage dog 10-18.

Til den officielle åbning i Odense, fredag d. 7. februar kl. 16-19 vil der være bobler og andet godt, og Iben Restorff lover, at hun fra tid til anden vil finde på nogle events i den nye Odense-afdeling. Men nok ikke i samme stil, som da Creative Space blev kendt i vide kredse:

Kult-tv-komedieserien, "Klovn" med Frank Hvam og Casper Christensen aflagde i en episode, der blev sendt i oktober '18, Creative Space et besøg for at male kopper - eller måske i virkeligheden for, om man så må skrive, at kigge efter gode skår.

Der er stadig en del arbejde at gøre, inden Creative Space er klar til at åbne 7. februar. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Fyns Amts Avis mener: Den hårde, men nødvendige skoledebat på Langeland

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce