Annonce
Odense

Kendte kæmper om stemmerne: Børnehavebørn går til valg

Børnene får lov til at kigge alle valgplakaterne igennem, inden de sætter deres kryds. Pressefoto
Nu er det ikke længere kun de voksne, der skal til valg. I år får børnehavebørn i Odense Kommune også mulighed for at sætte deres kryds på en stemmeseddel.

I år er det ikke kun de voksne over 18 år, der får mulighed for at gå til valg. Børnehavebørnene i Odenses børnehuse skal også til valg i år - nemlig Børnevalget 2019. Odense Bibliotekerne afholder Børnevalget 2019 i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening.

Til valget opstiller 11 kendte ansigter fra børnebøger, som kan sprede deres budskab til børnene. Derudover får børnene mulighed for at kigge på valgplakater og sætte et kryds ved lige netop den kandidat, de ønsker skal vinde valget - præcis som de voksne også gør 5. juni.

- Børnevalget er en dejlig introduktion til valg og demokrati, og jeg er glad for, at Odense Bibliotekerne deltager i arrangementet. Det bliver uden tvivl et svært valg for børnene, for jeg kan se, at Pippi Langstrømpe tidligere har vundet med løftet om "Nej til kedelige ting", mens Villads fra Valby vandt valget i 2017 med "Ja til slik". Det er ikke dårlige mærkesager, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse.

Der bliver afholdt børnevalg på bibliotekerne i Dalum, Tarup, Vollsmose, Højby, Holluf Pile og i Borgernes Hus. Børnene har mulighed for at stemme fra 15. maj til 4. juni.

Det er kendte ansigter fra børnebøger, der dukker op, når Børnevalget 2019 afholdes. Pressefoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce