Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kendt skuespiller i lille forsamlingshus

Morten Hemmingsen er mest kendt fra "Badehotellet", hvor han spiller figuren Morten. Foto: Mike Kollöffel

Katterød: Katterød Forsamlingshus, der 23. januar får besøg af troubadouren Allan Olsen, fortsætter med at drage kendisser. 6. februar kommer skuespiller og sanger Morten Hemmingsen, der er særlig kendt for sin rolle i tv-serien "Badehotellet."

39-årige Morten Hemmingsen er opvokset i Bogense og uddannet ved Odense Teaterskole. Ifølge arrangør Mikkel Tranholm Larsen fra forsamlingshusets bestyrelse vil skuespilleren fortælle om livet bag kulisserne i den populære tv-serie.

Foredraget rundes musikalsk af med en lille akustisk koncert. Morten Hemmingsen bliver ofte brugt som sanger, og udgiver dansk musik under navnet Hjertekur.

Der er indtil videre solgt 40 billetter til denne aften med Morten Hemmingsen, men der er 90 pladser i forsamlingshuset. Billetter a 175 kroner kan købes via Katterød Forsamlingshus på Facebook eller ved henvendelse til Mikkel Tranholm Larsen på telefon 28 14 86 38.

Det er klokken 19 torsdag 6. februar, man kan opleve Morten Hemmingsen. Koncerten med Allan Olsen har længe været udsolgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fire millioner til flere pædagoger: Toppolitiker vil sende flest penge til børnehaver i den nordlige del af Faaborg-Midtfyn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce