Annonce
Nyborg

Kendt sejler og erhvervsmand: Bliver havnefoged i Nyborg

Per Weiskvist ved rattet på sin kapsejler Visione. Nu skal han også stå til rors for Nyborg Marina. Arkivfoto.

Per Weiskvist er kendt i erhvervslivet og på kapsejladsbanerne. Nu skal han lede Nyborg Marina.

Annonce

Nyborg: Per Weiskvist er navnet på den nye havnefoged i Nyborg Marina.

Og det er en mand, der forstår sig på både at navigere og styre. Han er nemlig en af Fyns største navne i sejlsport, og samtidig har han en lang karriere i erhvervslivet. Mest i bil-branchen, men senest som salgsdirektør i sejlvirksomheden Elvstrøm Sails.

- Jeg tror, vi har gjort et scoop, siger Jens Kimer-Jørgensen, der de senere måneder har gået rundt i marinaen i orange regnfrakke som ledeler af Nyborg Marina, men som har titel af driftchef på Teknik- og Miljøafdelingen på rådhuset.

Nyborg Kommune modtog 71 ansøgninger til jobbet som leder af marinaen, og deraf rigtig mange kvalificerede, oplyser Jens Kimer-Jørgensen.

- Blandt andet var der flere med maritime uddannelser. Der var rigtig mange blandt ansøgerne, vi kunne have brugt til jobbet, men vi var eninge om, at vi har gjort et scoop ved at vælge Per Weiskvist, siger Jens Kimer-Jørgensen.

- Han er kendt af mange på havnen, og han har et stort netværk rundt omkring i sejlverdenen. Og så er det vores indtryk, at han er god til at snakke med folk.

- Vi tror også, han er den rigtigt til den store opgave med at udvikle marianen og binde havneområdet sammen med slotsprojektet, sigerJens Kimer-Jørgensen.

Per Weiskvist og ledelsen i kommune er i øvrigt enige om, at hans titel skal være leder af Nyborg Marina og ikke havnefoged.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce