Annonce
Nyborg

Kendt nyborgdreng blev den første til at vinde ny kulturpris: - Vi sætter stor pris på, at sådan en kendis ikke glemmer, hvor han kommer fra

Morten Hee Andersen har blandt andet være med i tv-serierne Herrens Veje, hvor han spillede præstesønnen August, og Fred til lands, hvor han spillede en frygtindgydende psykopat. Nu er han aktuel i storfilmen Margrete den Første, og så er han opvokset i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen
Det var en glad og overrasket Morten Hee Andersen, der som den første modtog Nyborg Kommunens nye kulturpris. En pris der skal belønne kulturelle initiativer med rod i Nyborg Kommune.

Østfyn/Nyborg: Torsdag aften var KinoVino fyldt op med spændte gæster, der som nogle af de første fik lov til at se den nye storfilm Margrete den Første med et budget på op til 70 millioner kroner.

Forinden havde skuespiller Morten Hee Andersen været på scenen og fortalt om indspilningerne til filmen, hvori han spiller Erik af Pommern, Margrete den Førstes fostersøn.

Herefter fik den unge skuespiller sig en overraskelse.

Annonce

Erik Rosengaard (V) og Jesper Nielsen (S), henholdsvis formand og næstformand i Kultur- og fritidsudvalget, var nemlig trådt op på scenen for at overrække Nyborg Kommunes Kulturpris 2021 for første gang.

Nyborg Kommunes Kulturpris 2021

Den nye kulturpris udspringer af Kultur- og Fritidsudvalgets ønske om at hylde kulturelle personligheder med en tilknytning til Nyborg Kommune.

I udvælgelsen af prismodtageren lægges der vægt på, at modtageren bidrager eller har bidraget til kulturlivet i Nyborg Kommune. At modtageren er født eller har tilknytning til Nyborg Kommune, eller at modtagerens kunst har relation til Nyborg Kommune.

Alle borgere, foreninger, organisationer, virksomheder, institutioner m.fl. kan indstille kandidater til kulturprisen.

Kultur- og Fritidsudvalget udgør priskomiteen.

Formålet med kulturprisen er at belønne kulturelle initiativer, der udspringer af eller er til gavn for Nyborg Kommunes kulturliv. Modtageren behøver ikke at være bosat i Nyborg Kommune, men skal enten være født eller have en anden tilknytning til kommunen.

Derfor kom Morten Hee Andersen i betragtning, da han tidligere på året blev indstillet til prisen.

- Han er født og opvokset i Nyborg, og han har haft sin gang i Nyborg Ungdomsskoles Rockmusical, Nyborg Voldspil og i teatergruppen Fidus og fået sin oplæring det. Det har han bragt videre på skuespillerskolen, hvor han har opnået alt det, han har. I den forbindelse var der nogle, der havde indstillet ham, og derfor syntes vi i udvalget, at han skulle have den.

- Han er også god til at huske at sige, at han kommer fra Nyborg. Vi sætter stor pris på, at sådan en kendis ikke glemmer, hvor han kommer fra, fortæller Erik Rosengaard dagen derpå.

Redaktionen har forsøgt at få en kommentar fra Morten Hee Andersen om den nyvundede pris, men det var ikke muligt.

Morten Hee Andersen blev både glad og overrasket over at vinde Nyborg Kommunes Kulturpris 2021. Sammen med prisen fik han også en statuette lavet af en lokal kunstner, som han fortalte skal have en fremtrædende plads på hans reol i hjemmet på Amager. Foto: Kasper Riggelsen

Skal profilere kulturlivet

Det kan undre nogle, hvorfor Nyborg Kommune skal have endnu en pris, men det er der en helt særlig grund til ifølge Erik Rosengaard.

- Vi skal bruge den til at profilere vores kulturliv og alt det gode, vi er med til at fostre i Nyborg. Vi har forskellige priser i idrætslivet og musiske foreninger, men vi syntes, der manglede en, hvor vi også kunne konkurrere os kun i kulturen, fortæller han.

Derfor vil der hvert år fremover være en hyldest i form af kulturprisen til dem, som har gjort en særlig indsats på dette område. Sammen med denne kulturpris er der også lavet en ungdomstalentpris inden for kunst og kultur samt en ungdomstalentpris inden for idræt.

Begge priser gives til børn og unge i alderen 15 til 25 år og skal være med til at belønne børn og unge, der viser særlige evner og talenter indenfor kunst og kultur eller idræt.

Disse priser bliver givet på tirsdag klokken 18 på Bastionen.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce