x
Annonce
Kerteminde

Kendt Munkebo-virksomhed konkurs: - Brexit skærpede konkurrencen

- Der er nogen, der kører ud over afgrunden, og nogle der kører langt ud over afgrunden, og det har vi ikke gjort. Vi har trukket stikket i tide, fortæller Morten Blomstrøm, der selv begærede sin virksomhed Total Døre og Vinduer konkurs. Arkivfoto. Mette Louise Fasdal
Efter mere end 60 år i Munkebo er virksomheden Total Døre og Vinduer begæret konkurs. Ejeren af virksomheden, Morten Blomstrøm, begrunder årsagen med øget konkurrence på markedet af salg af døre og vinduer.

Munkebo: Virksomheden Total Døre og Vinduer på Fiskeløkken i Munkebo er begæret konkurs. Det er ejer og direktør Morten Blomstrøm, der har indsendt begæringen.

Han købte virksomheden i sommeren 2018 af Palle Duelund, som overtog virksomheden i 1985 efter sin far Holger Duelund, der grundlagde virksomheden i 1957.

At virksomheden, med omkring 20 ansatte, nu er fortid, finder Morten Blomstrøm træls.

- Det er selvfølgelig ikke det, man har som formål, når man går ind til opgaven. Men set i lyset af, hvad der er sket, kan det også være en lettelse på en måde. Jeg synes, det er ærgerligt for medarbejderne og for virksomheden. Derfor ønsker jeg også, at alle medarbejderne kommer fornuftigt videre. Fordi det har været rigtig dygtige medarbejdere, hvoraf mange havde lang anciennitet, siger Morten Blomstrøm.

Annonce

Hård konkurrence

Årsagen til, at virksomheden er gået konkurs, skal ifølge Morten Blomstrøm findes i den øgede konkurrence på markedet.

- Vi har ikke haft den styrke og det omdømme, der skulle til i markedet, der er hårdt og konkurrencepræget.

- Vores allerstørste kunde valgte at opsige samarbejdet, der nok stod for et sted mellem 20-25 procent. Og så har hele Brexit gjort, at nogle af vores konkolleger har vendt øjnene endnu mere på deres hjemmemarked, hvilket har skærpet konkurrencen utroligt meget de seneste år. Derudover ser vi fusioner i branchen, som endnu engang er med til at skærpe konkurrencen og presse markedet, forklarer han.

Da det stod klart for Morten Blomstrøm, at det rigtige at gøre var at indsende konkursbegæringen, kaldte han medarbejderne sammen tirsdag 28. januar.

- Her blev de alle sammen orienteret og fritstillet. Vi havde sådan set en meget hyggelig formiddag, hvor nogle hentede øl og sodavand og lidt kage, og så fik alle snakket det godt igennem. Trods omstændighederne var det en positiv dag, beretter Morten Blomstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce