Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kendt midtfynsk par alene i vildmarken: Hønsedamernes drøm er gået i opfyldelse

Camilla Varming Nielsen (t.v.) og Martha Marie Jensen står for Fyens Økologi, som har en mission om at udbrede endnu mere økologi på Fyn. De har også drevet Skovlyst Æg, hvor de solgte økologiske æg i Krarup. Nu gæster de programmet Alene i vildmarken. Arkivfoto: Kim Rune
De er kendt som hønsedamerne for dengang, de solgte økologiske æg. Men måske Camilla og Martha får et nyt kaldenavn, når de gæster programmet Alene i vildmarken. For parret er det en stor drøm, der er gået i opfyldelse.

Krarup: Du kender dem muligvis som hønsedamerne, men de kalder gerne sig selv for et par klimatosser. Måske har du hørt om deres virksomhed, Fyens Økologi, hvor de sælger alt fra økologiske grøntsager til økologiske krydderier.

Ellers kommer du sandsynligvis til at møde dem på tv, hvor de skal overleve i vildmarken.

For når Alene i vildmarken ruller over skærmen igen, er det med kendte midtfynske ansigter. Ægteparret Camilla Varming Nielsen og Martha Marie Jensen fra Krarup er deltagere i programmet, hvor de skal kæmpe mod blandt andet sult, kulde og manglende søvn.

Annonce
Martha Marie Jensen (t.v.) og Camilla Varming Nielsen forberedte sig til programmet ved at spise meget mad, så de kunne tage et par ekstra kilo på. Derudover skulle de finde nogen, som kunne styre deres virksomhed, mens de var væk. Foto: DR/United Production

- Det har været en drøm for os i mange år at komme ud og leve i naturen, og det har altid været på vores bucket-list. Nu kan vi endelig krydse den af. Hvis ikke vi havde deltaget i programmet, havde vi nok sparet op og gjort det alligevel, fortæller Camilla Varming Nielsen.

Tv-programmet er faktisk parrets største oplevelse, selv om de har haft en del sindsoprivende oplevelser.

- Vi har prøvet alt muligt. Vi har været på shamanistiske rejser med bevidsthedsudvidende stoffer, men det her er det vildeste. Vi er dybt taknemmelige for oplevelsen og ville ikke have været den foruden. Det er virkelig en livsændrende oplevelse, siger de begge.

Fra hønsedamer til vildmarksdamer

Det ser ud til, at Camilla og Martha får endnu et kendetegn - og måske et nyt kaldenavn: Vildmarksdamerne. Sædvanligvis bliver de genkendt som hønsedamerne for dengang, de havde høns og solgte økologiske æg.

Berømmelsen steg især, da de skulle af med 1900 høns, fordi de nedlagde produktionen og gerne ville undgå at slagte hønsene. Interessen var overvældende, og mange måtte da også gå tomhændet hjem, da der ikke var flere høns tilbage.


Vi tog beslutningen om at tage af sted sammen for flere år siden, da vi så det amerikanske program. Der håbede vi sådan, at programmet kom til Danmark, og at man kunne tage af sted som par.

Camilla Varming Nielsen


Men selv om de er vant til at blive genkendt på gaden, var det svært for Martha Marie Jensen at acceptere, at hele Danmark nu skal se med i parrets liv.

- Jeg synes, det er fedt, at vi skal på tv, men det har været sværere for Martha at acceptere, at en masse mennesker skal se os, siger Camilla.

- Jeg elsker mit privatliv, og jeg elsker, at jeg kan være 100 procent mig selv. Det er nemmest at gøre, når man ikke skal forholde sig til andres holdninger om en. Jeg skal finde modet og være klar på, hvad der kan kastes i hovedet på os som resultat af programmet, uddyber Martha.

I sommeren 2020 nedlagde Martha Marie Jensen og Camilla Varming Nielsen deres produktion af økologiske æg. Parret var ved at brænde ud, og derfor kom de af med hønsene. Efterfølgende tog de på seks ugers campingferie i Norge. I dag viser det sig, at det var programmet de i virkeligheden deltog i. Arkivfoto: Kim Rune

For som Martha selv forklarer, så er de to meget alternative i andres øjne.

- Og for nogen er vi nok på grænsen til at være skøre, siger hun, hvorefter Camilla bryder ud i grin.

Annonce

Når universet manifesterer

Alene i vildmarken vender tilbage torsdag 18. marts i et nyt format. De læsere, der kender programmet, ved, at deltagerne sendes ud i vildmarken alene. I år er det anderledes - deltagerne sendes ud i par i stedet for.

For Martha og Camilla er det et glædeligt tilfælde - eller måske mere et manifesterende øjeblik af universet. De to har nemlig ønsket at deltage i programmet i mange år, og beslutningen blev allerede taget for flere år siden.

- Vi tog beslutningen om at tage af sted sammen for flere år siden, da vi så det amerikanske program. Der håbede vi sådan, at programmet kom til Danmark, og at man kunne tage af sted som par, fortæller Camilla og fortsætter:

- Da vi så reklamen meget tilfældigt på en sjælden uges ferie, tilmeldte vi os med det samme.

Er det ikke et lidt vildt tilfælde, at programmet nu er for par?

- Sådan er universet, når det er bedst. Det er ren magi: Man sætter sig for noget, og så sker det. Inden for det spirituelle siger vi, at det er universet, som manifesterer, fortæller Camilla.

Annonce

Stærkere end nogensinde

Præmissen for programmet er at se, hvordan vildmarken påvirker parrenes forhold. Hvordan reagerer de, når mad, søvn og selskab ikke længere er en selvfølge? Hvordan påvirker isolation og overlevelse forholdet?

I Krarup har forretnings- og ægteparret åbnet Øko Lokal. De sælger alt fra økologiske grøntsager til økologisk mel, krydderier og most. Arkivfoto: Louise Holmgaard Nielsen

For Martha og Camilla har programmet betydet, at de er stærkere end nogensinde. De er blevet bedre til at kommunikere, og selv om de kender hinanden rigtig godt, har de lært hinanden bedre at kende.

- Man ændrer sig efter programmet, og det samme gør relationen. Efter programmet kommer en masse ting frem, og kroppen tænker ikke kun på mad længere. Så skal man forholde sig til de ting, der er blevet plads til, siger Martha og fortsætter:

- Der er større medfølelse i forholdet, og det er absolut nødvendigt, for ellers havde vi måske ikke været sammen. Det er vigtigt med ordentlig kommunikation.

Parret mener også, at alle mennesker ville have godt af at blive sendt ud i vildmarken. Naturen lærer en at værdsætte mange ting, som man ellers tager for givet i dagligdagen.

- Man bliver født på ny. Hjernen og nervesystemet bliver nulstillet. Jeg tror, alle mennesker ville have godt af at komme ud i vildmarken. Jeg ville ønske, alle politikere blev smidt ud i naturen i noget tid, så ville vi behandle vores planet ret meget bedre, mener Camilla.

- Det er også svært at vende tilbage til vores samfund, fordi det er totalt overstimuleret. Det skal man vænne sig til igen.

Annonce

Se med

Parret kan ikke afsløre, om de har oplevet kriser eller haft grænseoverskridende oplevelser i programmet. De anbefaler i stedet, at man ser med.

De glæder sig også til at se programmet, for de ved ikke, hvordan det er blevet klippet.

- Det er sindssyg spændende at se, hvordan programmet er klippet. Vi kan blive det største freakshow, siger Camilla, der bryder ud i latter.

De har dog tillid til, at de bliver fremstillet, som de er.

- Vi har jo et meget alternativt syn på verden, og det lægger vi heller ikke skjul på. Vi viser 100 procent, hvem vi er, forklarer hun.

Alene i vildmarken

Alene i vildmarken bliver vist, som man kender det - bare i et nyt format. Det betyder, at deltagerne i år ikke skal være alene men sammen i par.

Programmet vises torsdag 18. marts klokken 20.00 på DR1 og derefter hver torsdag. Derudover kan programmet ses på DR TV på nettet.

I alt deltager seks par i programmet. De seks par kommer fra forskellige baggrunde, fra forskellige dele af landet og er i forskellige aldersgrupper.

Programmet foregår i den norske ødemark.

Parrene begynder hver for sig. Den ene deltager begynder på "habitatet" - det sted, hvor parret skal bygge lejr, fiske og overleve længst muligt. Den anden bliver sat af i flere dages vandreafstand fra habitatet, hvor personen skal kæmpe sig igennem vildmarken for at nå frem til sin makker.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Mads har fulgt i hælene på et mytisk dyr i den fynske natur: - De er kort sagt overalt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vil bremse bøller i biler: To centrale pladser i Odense sikres for millioner

Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Odense

Uvished om Rema 1000's spøgelsesgrund: - Vi er i færd med at overveje, hvad der skal ske

Kerteminde

Øv - På vej hjem fra bilforhandleren blev Nadias nye bil ridset af flyvende dæk fra en trailer: Nu efterlyser hun bilisten

Kultur

Sprogfestival begyndte med et brag: Talefeer med glimmervinger og vinkelsliber som instrument

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Danmark For abonnenter

Fra brunt til grønt: I østtyske kulminer gruer de for kanslerkandidaternes klimaløfter

Sydfyn

Var få øjeblikke fra uhyggeligt sammenstød: Kort efter forulykkede vanvidsbilist selv

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Var bange for at blive for vred: Bjarne Herhold trak sig fra menighedsrådet

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Sport

Squash, bowling eller kunstskøjteløb?: Ingen sportsgren er for snæver på Odenses nye sportsefterskole

Annonce