Annonce
Fyn

Kendt madmarked: Vi ved ikke, om vi er købt eller solgt

Tahir Siddique ved ikke, om hans madmarked Arkaden Street Food er købt eller solgt, og om han overhovedet vil være i stand til at genåbne mandag den 18. maj. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
Ejeren af Arkaden Street Food i Odense kan åbne næste mandag, men ved ikke, om det er realistisk muligt. Derfor kan han og madboderne ikke gøre andet end afvente information fra myndighederne.

Som udgangspunkt kan det populære madmarked Arkaden Street Food i Odense åbne næste mandag, og så måske alligevel ikke.

- Vi ved reelt ikke, om vi er købt eller solgt. De udmeldinger, der kom torsdag aften, blev ikke fulgt til dørs, siger Tahir Siddique, indehaver af Arkaden Street Food.

Madmarkedet har siden coronakrisen været lukket ned, og selv om han fulgte statsminister Mette Frederiksens (S) udmeldinger torsdag aften var det ikke noget, han blev klogere af. Det gælder blandt andet begrænsninger i åbningstiden, og at der stadig er forsamlingsforbud med højst 10 personer samme sted.

- Vi står og venter. Hvad er det for restriktioner, vi skal overholde, og hvordan, spørger Tahir Siddique.

Han vil hellere end gerne åbne, når der er mulighed for det, og det samme vil de mange boder, som lejer sig ind i Arkaden Street Food. De har under nedlukningen fået lov til ikke at betale husleje.

- Situationen er lige nu endnu værre end før, for indtil nu har vi været tvunget til at holde lukket. Vi ved ikke, om vi kan åbne den 18. maj, for er det kun dem med udendørs servering, der må det, eller må vi andre også, spørger en frustreret madmarkedsejer.

Annonce

Selvmodsigende

Tahir Siddique håber, at der i næste uge kommer retningslinjer fra myndighederne.

- Selvfølgelig ved vi godt, at der skal sprittes af, skiltning på gulvene og alle de andre forebyggende ting, og det har vi klar, forklarer han.

Han tænker også, om det overhovedet kan betale sig at åbne den 18. maj, for det kan vise sig at være for dyrt, hvis der kun må være 10 mennesker inde ad gangen. Han ser det som selvmodsigende, at der stadig er forsamlingsforbud på over 10 mennesker, samtidig med, at restauranter og cafeer har fået lov til at genåbne.

- Vi vil meget gerne åbne, og folk tripper for at komme i gang, men lige nu afventer vi bare, siger Tahir Siddique.

Det samme gør Odenses restaurationskoncern Bargroup, der står bag madmarkedet Storms Pakhus. Her er man glad for, at der er meldt en dato ud, men står med de samme spørgsmål som hos konkurrenten i Arkaden.

- Udfordringen er jo, at der ikke er fremlagt nogen restriktioner endnu. Så vi venter i spænding på at få mere information i næste uge, siger Martin Bødker, direktør i Storms Pakhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Annonce