Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kendt kro stadig til salg: Nu skal der ejendomsmægler på

Brobyværk Kro har været i Lisbeth Chawes' familie i mere end tre generationer. Arkivfoto

Krodatter ville sælge forældrenes kro på bare 90 dage. Det lykkedes ikke, men skabte alligevel stor bevågenhed omkring Brobyværk Kro.

Brobyværk: Det gik ikke ubemærket hen, da krodatter Lisbeth Chawes i sommer meldte ud, at hun ville sælge sine forældres kro på bare tre måneder. Uden brug af ejendomsmægler vel at mærke.

- Det kom meget bag på mig, at historien blev sådan et hit. Jeg har også fået 30.000 besøgende på min personlige hjemmeside. Det er meget imponerende, siger Lisbeth Chawes i dag et halvt år senere.

Det er forældrene Ib og Anne-Lise Jørgensen, der ejer Brobyværk Kro, som har tilhørt familien i mere end 100 år. Kroen blev første gang sat til salg i 2006, og i sommers forsøgte Lisbeth Chawes sig så. Målet var at sælge den på tre måneder, mens benspændet var, at det skulle gøres kun ved brug af netværk.

Tre måneder gik, og selvom der var flere interesserede købere, lykkedes det ikke at få kroen solgt indenfor tidsrammen.

Siden da har salget stået på pause.

- Vi synes ikke, jule- og vintertiden er det rette tidspunkt at sælge på, så nu har vi sat det lidt på standby. Men vi tager det op igen i det nye år, siger Lisbeth Chawes, der nu vil gå mere traditionelt til værks og hyre en ejendomsmægler.

Hun fortæller, at der lige nu er tre interesserede, hvor særligt én er ret konkret.

- Vi er dog stadig åbne for andre, der er interesseret i kroen, siger hun.

Det handler nemlig ikke om at få kroen solgt så hurtigt som muligt, men derimod at finde den rette køber.

- Selvom min far er 70 år, og min mor 65 år, arbejder de 90 timer om ugen, og deres helbred er godt. De behøver derfor ikke sælge kroen i morgen. De kan se, at stedet har nogle perspektiver og muligheder for nogle nye ejere, siger Lisbeth Chawes.

- Der er mange alternativer til at drive kro. Det ligger så naturskønt og smukt, siger hun og nævner seniorboliger og iværksættermiljøer som eksempler på, hvordan kroen også kan bruges.

Kroen har i alt 19 værelser, og prisen lyder som udgangspunkt på 7,5 millioner kroner.

Grafik: Mikkel Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce