Annonce
Kerteminde

Restaurant leder med lys og lygte: - Vi har gjort alt for at finde personale til køkkenet

Hver uge kigger Lene Schmidt på hvorvidt sommerkøkkenet kan fortsætte. Privatfoto
Trods Danhostel Kertemindes popularitet blandt turister, har de i år haft svært ved at finde køkkenpersonale. Finder de ikke nogen, er de måske nødsaget til at stoppe med en en årlig sommertradition.

Kerteminde: Uge efter uge her i sommerferien har Danhostel Kerteminde været fuldt booket. Det er et populært sted og derfor undrer det de to ejere, at det ikke har været muligt at finde det nødvendige personale til deres årlige sommerkøkken.

- Vi har sommerkøkken på restauranten hver sommer. Normalt er der intet problem, men i år har det simpelthen været umuligt at finde personale. Vi mangler alting fra ungarbejdere til fagudlært personale. Vi kan nærmest ikke holde det kørende, fortæller Lene Schmidt, den ene af hostellets ejere.


Annonce

Vi vil jo så gerne tilbyde vores gæster en god oplevelse, og give dem lidt ekstra godt, og det er bare svært nu.

Lene Schmidt


Ejerne af Danhostel Kerteminde søger med lys og lygte efter det nødvendige personale.

- Vi søger hele tiden efter folk. Vi har lavet jobopslag i avisen, vi søger på Linkedin, Facebook, instagram og Jobnet. Vi vil så gerne finde de helt rigtige til køkkenet, men af en eller anden grund, er der bare ikke nogen der er interesserede i år, fortæller Lene Schmidt.

Svært uden ansatte

Restauranten søger alt fra tjenere og køkkenassistenter til en dygtig kok. Finder de ikke det, er det måske ikke en mulighed fortsat at holde åbent for sommerkøkkenet.

- Vi overvejer, om det er nødvendigt at lukke sommerkøkkenet, eller begrænse det til færre dage. Vi tager det uge for uge, men det er godt nok svært, fortæller hostelejeren.

Ifølge Lene Schmidt er deres sommerkøkken ellers en unik mulighed.

- Man kan virkelig udfolde sig kreativt. Der er ikke en fast menu. De retter der skal serveres, bliver bestemt af de råvarer, som vi har på dagen. Så kokkene kan lave helt forskelligt mad til buffeten hver eneste dag.

Hun er mest trist over situationen på gæsternes vegne, da sommerkøkkenet normalt er en stor del af oplevelsen, ved at bo på hostellet om sommeren.

- Vi vil jo så gerne tilbyde vores gæster en god oplevelse og give dem lidt ekstra godt. Det er bare svært nu, hvor vi simpelthen ikke kan finde nok personale. Jeg synes, at det er sørgeligt, hvis ikke vi kan holde det åbent.

Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Nyborg

Cykler otte kilometer til skole hver dag: Bertil fra Ørbæk er Årets Børnecyklist

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Muslingefiskere skal holde sig væk: Vi vil hellere have lystfiskere og outdoor-turister

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Fyn

Udenlandske læger strander i flaskehalse, når de skal godkendes: Ikke fair for nogen parter, mener Lægeforeningen

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce