Annonce
Odense

Kendt fynsk højreradikal endnu en gang i retten: Dømt for vidnetrusler - igen

Den islamkritiske og højreradikale Michael Ellegaard har blandt andet haft en pølsevogn ved Rema 1000 i Bolbro. Tirsdag blev han ved Retten i Odense idømt seks måneders fængsel for vidnetrusler under sin egen ankesag i maj 2020, hvor han blev idømt seks års fængsel. Arkivfoto: Kim Rune
Den 54-årige Michael Ellegaard blev i foråret 2020 idømt seks års fængsel i landsretten for besiddelse af våben og sprængstoffer samt vidnetrusler. Tirsdag blev han så igen dømt for vidnetrusler begået under landsretssagen.

Odense: Den 54-årige Michael Ellegaard, tidligere formand for en indvandrerkritisk partiliste, kunne tirsdag føje endnu en straf til rækken af domme, han gennem de seneste år har fået.

Tirsdag blev han idømt en tillægsstraf på seks måneders fængsel for at true et vidne under netop sin egen ankesag den 28. maj 2020 i Østre Landsret. Under ankesagen fremsatte Michael Ellegaard trusler mod vidnet, en ekskæreste.

De seks måneders fængsel skal lægges oven i de seks års fængsel, den kendte islamkritiker og højreradikal modtog ved ankesagen i Østre Landsret. Her fik han faktisk ét års rabat i forhold til det, Retten i Odense tilbage i december 2019 havde udmålt til ham.

Annonce

Men både i byretten og i landsretten blev fronfiguren for den indvandrerkritiske liste "Frit Danmark - Danmarks største folkebevægelse mod indvandring" kendt skyldig i besiddelse af en hjemmelavet rørbombe med 80 gram plastisk sprængstof, som politiet under en ransagning tidligere i 2019 havde fundet placeret i en blomsterkumme foran hans hoveddør på Dybdevej i Odenseforstaden Bolbro. Den kunne han detonere med et 12 volts batteri fra sit køkken. Rørbomben lå camoufleret med julepynt.

Selvforsvar

Selv havde han forklaret, at rørbomben skulle bruges til at forsvare sig med, fordi der efter hans udsagn var trusler mod ham fra det islamiske miljø i Odense.

Under gulvbrædderne i soveværelset på ejendommens førstesal havde han også en maskinpistol liggende. Den stammede fra krigens tid og ifølge Michael Ellegaard havde den tilhørt hans farfar, som var med i modstandsbevægelsen under Anden Verdenskrig. Både byret og landsret troede ikke på historien.

Han blev også idømt trusler mod sagsbehandlere i Odense Kommune, som han var vred på i forbindelse med tvangsfjernelsen af sin datter. Ifølge ekskæresten havde han truet med at ville skyde sagsbehandlerne og slå dem ihjel.

Annonce

Opstillet ved flere valg

Michael Ellegaard har flere gange været opstillet som spidskandidat til både byråds- og regionsvalg og til folketingsvalg, men uden at blive valgt ind. Senest skete det i 2017.

I februar 2012 skød Michael Ellegaard ud i mørket med et luftgevær mod betjente, som en sen aften var mødt op ved bagdøren til hans hjem efter en falsk anmeldelse om husspektakler. Skudepisoden kostede ham senere en dom på seks måneders fængsel, som blandt andet blev afsonet med fodlænke.

I 2015 udgav han bogen ”Når ret bliver til uret”, hvor han giver sin version af den episode, som fandt sted i 2012.

Senere har han været et kendt ansigt som pølsemand ved Rema 1000 i Bolbro, fordi han i flere år drev en pølsevogn.

Tirsdagens dom fra Retten i Odense på seks måneders fængsel er anket til landsretten.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Se ind i Assens' nye restaurant inden den åbner: Vi kommer til at lave mad, som folk vil køre efter

Odense Bulldogs

Efter en rædselsfuld start: Bulldogs genopstod som Fugl Føniks

Odense

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Odense Håndbold

Odense Håndbold tilbage på sejrssporet - Champions League kamp blev en målrig affære

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs i hård kamp: Navne med varme numser, toppost og din stemme

Odense

Cecilia droppede fuldtidsjobbet for at blive selvstændig: Nu broderer hun med mormors gamle sytråd

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Navne For abonnenter

Har hjulpet over 1000 mennesker til selvmord: Kontroversiel læge har dødelig dosis klar til sig selv og hustruen

OB

OB-træner kender ikke til retfærdighed - nu skal defensive udfordringer løses

Annonce