Annonce
Erhverv

Kendt campingplads reddet: Lejeren køber Flyvesandet

Flyvesandet Camping ligger i meget naturskønne omgivelser. Arkivfoto: Dorthe Wolff
Usikkerheden om en af Fyns mest traditionelle campingpladser er væk. Staten har solgt grunden, men det er den hidtidige lejer, der har købt.

Nordfyn: Efter nogle år med usikkerhed kan campister glæde sig over, at de også i fremtiden kan parkere campingvognen ved en af Fyns smukkest beliggende og mest kendte campingpladser, nordfynske Flyvesandet.

I 2017 besluttede regeringen at sælge de statsejede campingpladsgrunde, og i marts åbnede statsselskabet Freja Ejendomme sammen med Naturstyrelsen et offentlig udbud af den jord, der i 57 år har huset Flyvesandet Camping. Dermed var det uklart, hvad der ville ske med campingpladsen.


Annonce

Der er kæmpestor forskel på, om vi ejer eller forpagter pladserne

Anne-Vibeke Isaksen, formand, Dansk Camping Union


Men nu er usikkerheden manet i jorden, for den hidtidige lejer af jorden vandt udbuddet, så campingpladsen kan fortsætte.

Dansk Camping Union har i en længere periode drevet Flyvesandet Camping og kan nu fortsætte med driften på egen jord. Det samme gælder en campingplads ved Rågeleje på Sjælland. Det oplyser foreningen.

Ligesom på de øvrige pladser under Dansk Camping Union er der ikke tale om masser af luksus på campingpladsen på Flyvesandet. Unionen vil helst have trestjernede pladser, hvor alle har råd til at leje en plads. Arkivfoto: Dorthe Wolff

- Vi er meget glade for handlen, der er under 10 steder i Danmark, der er lige så naturskønne som pladsen på Flyvesandet, så det er en stor fordel for os at kunne fortsætte der på stedet, siger unionens formand Anne-Vibeke Isaksen.

Frirum til danskerne

- Dansk Camping Union vil skabe frirum for danskerne, hvor de kan komme ud i det blå med deres familier eller venner og opleve det naturlige nærvær, der så nemt opstår her. Det passer denne plads perfekt til, og den er meget populær, siger hun.

Selv om foreningen har drevet pladserne i lang tid, har købet en stor betydning for driften:

- Vi kan investere meget mere langsigtet, når vi ved, at vi kan blive her, siger formanden.

Der er ikke truffet beslutninger om investeringer endnu, men foreningen vil især gerne bringe toiletfaciliteterne op til en tidssvarende standard. Generelt lægger forskellige miljøregler meget stramme begrænsninger på muligheden for helt nye anlæg, så der vil ikke blive stor byggeaktivitet.

- Forholdene skal være i orden, men det gør ikke noget, at man stadig kan se, at de er gamle og autentiske, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Dansk Camping Union ønsker generelt at drive campingpladser midt i feltet og lader andre om de avancerede - og dyrere - femstjernede pladser.

Annonce

Går efter tre stjerner

- Vi går efter tre stjerner og noget, der svarer til et godt Rema 1000-produkt. Det er der stor efterspørgsel på, for mange vil gerne være tæt på naturen, når de camperer. Og på begge sider af Flyvesandet, kan folk finde femstjernede pladser i Bogense og Hasmark, så der er noget for enhver, siger formanden.

Tina og Jesper Nonbo er nyt værtspar og lejrchefer på pladsen, der har det officielle navn DCU-Camping Flyvesandet Strand. Arkivfoto: Dorthe Wolff

Campingpladsen på Flyvesandvej har netop fået nye bestyrere. Tina og Jesper Nonbo tiltrådte 1. marts og flyttede ind 15. marts.


Flyvesandet ligger allernordligst på den nordfynske kyst Campingpladsens areal er på 85.721 kvadratmeter. Dansk Camping Union havde på forhånd bebudet, at den ville forsøge at købe området. Unionen havde en lejeaftale frem til 2026 eller 2027, så en anden køber skulle være tålmodig, hvis han ville bruge jorden selv. I udbuddet var det sat som en betingelse, at arealet blev brugt til campingplads.

DCU-formanden ved ikke, om der var andre bydere på grunden. Hun vil ikke oplyse prisen på købet.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Kultur For abonnenter

Ruben har været ædru i 300 dage - og fuld i 46 år: Nu er ensomheden er flyttet ind på Ærø

Middelfart

Harmonikasammenstød på motorvej: Forlænget rejsetid på op mod 25 minutter

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Odense

To generationer spiller golf: Camilla og Per har fundet fælles glæde på golfbanen

Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Danmark

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Sydfyn

To personer kørt på hospitalet: Brand i nybyggeri af uvisse årsager

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Middelfart

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Annonce