Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kendt caféejer om 400.000 kroner midlertidig vej: - Det er da at gøre grin med borgernes penge

Det er vejen her i baggrunden, hele balladen handler om. Vestkaj, som er den direkte adgangsvej fra Havnegade til Line Klivagers café. Foto: Palle Søby
Ejeren af Faaborg Røgeri Café har sendt en tre sider lang indsigelse til kommunen mod beslutningen om at lukke Vestkaj for biler i juli og august. Line Klivager kritiserer hele sagsforløbet og føler ikke, hun er blevet orienteret godt nok. Og hun foreslår, at man afventer den igangværende arkitektkonkurrence om slagterigrunden.

Faaborg: - Vi har også ja-hatten på, og vi er også med på, at der skal ske udvikling af slagterigrunden og udvikling i byen. Men den kammer over, når det først er på et høringsmøde 23. april, at jeg officielt bliver informeret om, at man vil lukke den direkte adgangsvej til min virksomhed.

Line Klivager, ejer af Faaborg Røgeri Café, er fortsat ikke begejstret over hele sagsforløbet frem mod beslutningen om, at Vestkaj som et forsøg lukkes midlertidigt i juli og august. Hun har sammen med sin kæreste, Mikkel Sander, sendt en tre sider lang indsigelse til kommunen.

- På mødet 23. april lød det, at det var altafgørende for Øhavsmuseet, at de fik adgang til arealet ud for Frølageret. Vi ville selvfølgelig ikke stikke en kæp i hjulet for Øhavsmuseet, så vi gik med til, at der i stedet blev lavet en ny vej bag ved Frølageret, bare det ikke blev en grusvej. Men kæden hopper af, når vi så på et møde 16. maj får at vide, at det nu ikke længere er, fordi Øhavsmuseet skal have indgang og udgang ud til Vestkaj, og at de sikkert slet ikke kommer til at rykke ind i Frølageret før 2020. Vi havde også først fået at vide, at der ville komme borde/bænkesæt for at skabe en hyggepromenade på Vestkaj. Men i torsdags var der nu pludselig måske ikke penge til borde/bænkesæt alligevel. Hvorfor så lukke Vestkaj nu? spørger Line Klivager.

- Det her virker lidt forhastet. Hvorfor ikke sige "ro på" og vente, til der ligger en helhedsplan for slagterigrunden? Hvorfor ikke afventede den igangværende arkitektkonkurrence og se, hvad de kommer frem til? Hvad nu hvis de kommer frem til, at Vestkaj ikke skal lukkes? Så har man spildt 400.000 kroner på en ny vej. Det er da at gøre grin med borgernes penge, mener Line Klivager.

Annonce
De store maskiner er netop nu i gang med at etablere den nye grusvej, der skal erstatte Vestkaj som adgangsvej for biler mellem Havnegade og Værftsvej/Munkholm. Foto: Palle Søby

Også andre er imod

Hun understreger, at hun ikke er den eneste i havneområdet, der er skeptisk over for en lukning af Vestkaj.

- Jeg har så sent som i dag snakket med de sidste tre erhvervsfiskere, vi har på havnen. Faktisk var det jo oprindelig deres havn. De har ingen information fået. Bådejerne, der har deres både på Bro C, har ingen information fået. De ved slet ikke, at der er tale om at lukke vejen, og de er også imod det. Og beboerne i Vikingegården på den anden side af Havnegade har også gjort indsigelse, fordi de frygter støvgener fra den nye grusvej, fortæller Line Klivager.

Hvad med veteranbilerne?

Hun frygter blandt andet, at lukningen af Vestkaj vil ramme hendes onsdagstræf for veteranbiler og også kan få konsekvenser for de turistbusser, der blandt andet besøger røgericafeen, når de kommer til Faaborg.

I indsigelsen til kommunen nævner hun, at hun onsdag 24. april på tre timer indsamlede 106 underskrifter fra veteranbilejere imod en vejlukning.

- Der er lagt op til, at der kan foregå folkefest og alt muligt andet på arealet, mens vi har fået blankt nej til at få bommene lukket op bare de tre timer om onsdagen, så vetaranbilerne kunne blive udstillet på vejen, nævner Line Klivager.

Indsigelsen slutter med en opfordring til ny dialog med kommunen:

"Vil I afsætte tid, hurtigst muligt, til at mødes med alle os aktører/interessenter og sammen skabe en fælles løsning/konklusion på denne situation? Ellers ser vi os desværre nødsaget til at gå videre med sagen."

Hver onsdag i sommerhalvåret fyldes pladsen foran Line Klivagers café af gamle veteranbiler. Hun frygter, at en lukning af Vestkaj også vil gå ud over veterantræffet. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce