Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kendt caféejer om 400.000 kroner midlertidig vej: - Det er da at gøre grin med borgernes penge

Det er vejen her i baggrunden, hele balladen handler om. Vestkaj, som er den direkte adgangsvej fra Havnegade til Line Klivagers café. Foto: Palle Søby
Ejeren af Faaborg Røgeri Café har sendt en tre sider lang indsigelse til kommunen mod beslutningen om at lukke Vestkaj for biler i juli og august. Line Klivager kritiserer hele sagsforløbet og føler ikke, hun er blevet orienteret godt nok. Og hun foreslår, at man afventer den igangværende arkitektkonkurrence om slagterigrunden.

Faaborg: - Vi har også ja-hatten på, og vi er også med på, at der skal ske udvikling af slagterigrunden og udvikling i byen. Men den kammer over, når det først er på et høringsmøde 23. april, at jeg officielt bliver informeret om, at man vil lukke den direkte adgangsvej til min virksomhed.

Line Klivager, ejer af Faaborg Røgeri Café, er fortsat ikke begejstret over hele sagsforløbet frem mod beslutningen om, at Vestkaj som et forsøg lukkes midlertidigt i juli og august. Hun har sammen med sin kæreste, Mikkel Sander, sendt en tre sider lang indsigelse til kommunen.

- På mødet 23. april lød det, at det var altafgørende for Øhavsmuseet, at de fik adgang til arealet ud for Frølageret. Vi ville selvfølgelig ikke stikke en kæp i hjulet for Øhavsmuseet, så vi gik med til, at der i stedet blev lavet en ny vej bag ved Frølageret, bare det ikke blev en grusvej. Men kæden hopper af, når vi så på et møde 16. maj får at vide, at det nu ikke længere er, fordi Øhavsmuseet skal have indgang og udgang ud til Vestkaj, og at de sikkert slet ikke kommer til at rykke ind i Frølageret før 2020. Vi havde også først fået at vide, at der ville komme borde/bænkesæt for at skabe en hyggepromenade på Vestkaj. Men i torsdags var der nu pludselig måske ikke penge til borde/bænkesæt alligevel. Hvorfor så lukke Vestkaj nu? spørger Line Klivager.

- Det her virker lidt forhastet. Hvorfor ikke sige "ro på" og vente, til der ligger en helhedsplan for slagterigrunden? Hvorfor ikke afventede den igangværende arkitektkonkurrence og se, hvad de kommer frem til? Hvad nu hvis de kommer frem til, at Vestkaj ikke skal lukkes? Så har man spildt 400.000 kroner på en ny vej. Det er da at gøre grin med borgernes penge, mener Line Klivager.

Annonce
De store maskiner er netop nu i gang med at etablere den nye grusvej, der skal erstatte Vestkaj som adgangsvej for biler mellem Havnegade og Værftsvej/Munkholm. Foto: Palle Søby

Også andre er imod

Hun understreger, at hun ikke er den eneste i havneområdet, der er skeptisk over for en lukning af Vestkaj.

- Jeg har så sent som i dag snakket med de sidste tre erhvervsfiskere, vi har på havnen. Faktisk var det jo oprindelig deres havn. De har ingen information fået. Bådejerne, der har deres både på Bro C, har ingen information fået. De ved slet ikke, at der er tale om at lukke vejen, og de er også imod det. Og beboerne i Vikingegården på den anden side af Havnegade har også gjort indsigelse, fordi de frygter støvgener fra den nye grusvej, fortæller Line Klivager.

Hvad med veteranbilerne?

Hun frygter blandt andet, at lukningen af Vestkaj vil ramme hendes onsdagstræf for veteranbiler og også kan få konsekvenser for de turistbusser, der blandt andet besøger røgericafeen, når de kommer til Faaborg.

I indsigelsen til kommunen nævner hun, at hun onsdag 24. april på tre timer indsamlede 106 underskrifter fra veteranbilejere imod en vejlukning.

- Der er lagt op til, at der kan foregå folkefest og alt muligt andet på arealet, mens vi har fået blankt nej til at få bommene lukket op bare de tre timer om onsdagen, så vetaranbilerne kunne blive udstillet på vejen, nævner Line Klivager.

Indsigelsen slutter med en opfordring til ny dialog med kommunen:

"Vil I afsætte tid, hurtigst muligt, til at mødes med alle os aktører/interessenter og sammen skabe en fælles løsning/konklusion på denne situation? Ellers ser vi os desværre nødsaget til at gå videre med sagen."

Hver onsdag i sommerhalvåret fyldes pladsen foran Line Klivagers café af gamle veteranbiler. Hun frygter, at en lukning af Vestkaj også vil gå ud over veterantræffet. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce