Annonce
Sydfyn

Kendt café-kæde på vej til Svendborg: Rykker ind i den gamle Fætter BR-butik

Café Vivaldi åbner i Svendborg, oplyser udviklingschef i Vivaldi Gruppen, Thomas Munkholm. Her et billede fra kædens café i Odense. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Café Vivaldi åbner i Svendborg. Den centrale placering midt i byen har været afgørende for, at kæden har kastet sin kærlighed på Sydfyn, afslører udviklingschef.

Svendborg: Efter flere års søgning har Café Vivaldi fundet det oplagte lejemål på Sydfyn.

Kæden har lejet sig ind i lokalerne, der tidligere husede Fætter BR-butikken, i Gerritsgade i Svendborgs midtby og kan hen mod slutningen af året byde spisende gæster indenfor til en burger, sandwich, bøf og andre gode ting fra menuen.

Det bekræfter udviklingschef i Vivaldi Gruppen, Thomas Munkholm, over for Fyns Amts Avis.

- Det kan næsten ikke blive mere centralt i byen, lyder det fra udviklingschefen, som fortæller, at forventet åbning bliver i fjerde kvartal af 2020.

Netop placeringen har været afgørende for, at Café Vivaldi nu kommer til Svendborg - en by, man længe har haft et godt øje til.

- Vi har gennem seks-syv år besøgt Svendborg i ny og næ, fordi vi synes, at byen passer godt til vores koncept. Men vi har ikke kunnet finde det rigtige lejemål, som er vigtig for os. For vi lægger os ikke hvor som helst, forklarer Thomas Munkholm.

- Det skal være et sted, hvor der er en trafik af mennesker, og så skal vi have mulighed for at have borde og stole ude foran. Vi har altså nogle forskellige krav, også til størrelsen af lejemålet, og vi går altid efter det, vi kalder for en trippel A-placering, hvor man er sikker på at blive set i byen. Det bliver vi her, siger han om bygningen i Gerritsgade 28, som har stået tomt siden BR-kæden gik konkurs i slutningen af 2018.

Kæden har caféer 20 steder rundt om i Danmark.

Café Vivaldi åbner café nummer to på Fyn. Udover den i Vestergade i Odense, som åbnede i 2018, åbner den snart i Svendborg. Arkivfoto: Nils Svalebøg.

Først Horsens, så Svendborg

Caféen i Svendborg bliver Vivaldi-kædens anden på Fyn, efter den tilbage i 2018 åbnede i Odense centrum.

Thomas Munkholm forklarer, at lokalet i Svendborg skal gennem en forvandling, inden Café Vivaldi er klar til at åbne.

- Det er alt, der skal laves, og det bliver at skrælle lokalet helt og starte "from scratch", siger udviklingschefen.

Det arbejde går dog ikke i gang med det samme, da kæden først skal have overstået åbningerne af et par nye caféer i henholdsvis hovedstaden og Trekantsområdet.

- I december åbnede vi på Bremerholmen i København, og der var virkelig udfordringer med det byggeri, som blev ret forsinket. Og lige nu bygger vi ved Nørreport. Når den er klar, springer vi videre til Horsens. Og når vi er færdige i Horsens, bliver det Svendborgs tur, siger Thomas Munkholm.

Annonce

Ikke raketvidenskab

Ifølge Thomas Munkholm får den nye Café Vivaldi plads til et par hundrede gæster ad gangen plus dem, der er plads til ude foran.

Konceptet er rimelig simpelt: En café med et menukort, hvor der er noget for de fleste.

- Vi har igennem årene altid sagt, at det ikke er raketvidenskab, det vi gør. For her kan man, ligesom man kan andre steder i byen, få en caféburger, en sandwich eller en bøf, siger han og forklarer, hvor det er, Café Vivaldi ønsker at skille sig ud:

- Vi er en café, der går op i hygge og hele stemningen, når man kommer. Man skal kunne sidde og slappe af, når man ikke gider lave aftensmad. Og så bruger vi nogle ordentlige råvarer.

I Svendborg kommer Café Vivaldi til at ligge skråt over for en anden kendt kæde, Jensens Bøfhus. Thomas Munkholm afviser dog, at Vivaldis indtog er en krigserklæring mod den populære bøfrestaurant.

- Det er det bestemt ikke. Vi er jo ikke interesserede i at være den eneste restauration i byen, og vi tænker, at der nogle, som går meget ud at spiser, og som gerne vil have flere steder at vælge imellem.

Det er i lokalerne, der tidligere husede Fætter BR, som Café Vivaldi rykker ind i, når de i slutningen af året åbner i Svendborg. Foto: Henrik Nguyen.
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce