Annonce
Odense

Kendt burgerkæde i retten: Bøde på 10.000 kroner for at holde åbent efter midnat

Ejeren af Burger Anarchy i Gravene i Odense havde glemt at lukke og låse døren, da han en nattetime i maj under coronanedlukningen pludselig fik besøg af fire mandlige bekendte med en ramme øl under armen. Det koster ham nu en bøde på 10.000 kroner. Arkivfoto Birgitte Carol Heiberg
En forglemmelse med at lukke og låse døren en nattetime på Burger Anarchy i Odense, hvorved fire personer uventet dukkede op og gik ind, koster nu ejeren en bøde på 10.000 kroner i Fyns første retssag om overtrædelse af coronaloven.
Annonce

Odense: Når nogen bare kunne vade ind med en ramme øl under armen, selv om der burde have været lukket og låst, koster nu ejeren af Burger Anarchy en bøde på 10.000 kroner.

Det besluttede Retten i Odense tirsdag formiddag i den første retssag på Fyn om overtrædelse af coronaloven. Her stod det kendte burgersted i Gravene i Odense tiltalt for ved den 23. maj omkring klokken 01.10 at have undladt at holde lokalerne lukket for offentligheden i tudsrummet mellem midnat og klokken fem om morgenen.

Stedet var dog for længst lukket for servering, ligesom kassen var gjort op, men dommeren lagde efter at have hørt forklaringerne fra henholdsvis ejeren af Burger Anarchy, Darren Beetson, og to betjente, vægt på, at når fire bekendte til ejeren uhindret kunne gå ind fra gaden med en ramme øl under armen, så var det en overtrædelse af lovgivningen.

Men inden dommeren nåede frem til sin afgørelse havde Darren Beetson haft lejlighed til at fortælle, hvordan han den pågældende aften var kommet træt hjem fra Esbjerg, hvor han var i færd med at starte endnu en afdeling af Burger Anarchy op.

Annonce

Bekendte dukkede op

Han kom kort efter midnat til restauranten i Gravene, låste sig ind sammen med en veninde, og gik så i gang med at svare på mails, bestille varer, tjekke personalets rengøring, og om der var ryddet op.

Imidlertid havde han ikke fået lukket og låst hoveddøren til stedet, og pludselig dukkede fire mandlige bekendte op med en ramme Heineken-øl under armen. Den blev placeret på bardisken, mens de fire hver stod med en dåseøl i hånden.

Ifølge sin egen forklaring bad Darren Beetson de fire, som stadig havde deres overtøj på, om at forlade stedet, fordi de ikke måtte være der som følge af coronarestriktionerne. De stod ifølge ham et par meter fra hoveddøren.

I samme øjeblik dukkede to betjente op, som havde set lys fra restauranten og personer indenfor. De kunne efter deres forklaring gå direkte ind, og fandt selskabet på seks personer. Betjentene forklarede, at de havde orienteret ejeren om, at han ville blive sigtet for overtrædelse af coronalukningen, fordi der skulle være lukket mellem midnat og klokken fem om morgenen. Ligeledes måtte der ikke indtages alkohol, og udskænkning var forbudt.

Annonce

Ulåst dør

Om der var sket udskænkning eller ej vurderede dommer Karin Bøgh Pedersen ikke i sin dom, for hun lagde vægt på, at døren ikke havde været låst. Dét alene var ifølge retsformanden nok til at give bøden på 10.000 kroner.

- Jeg er ked af det, men jeg er også bare et menneske, der begår fejl. Jeg synes, jeg har gjort alt, hvad jeg skulle under coronaen, forklarede Darren Beetson.

Anklageren havde lagt op til en bøde på 20.000 kroner ud fra det antal ansatte, som er nævnt i cvr-registeret for Burger Anarchy, men da antallet dengang i maj var mindre - og også er det i dag - satte dommeren bøden ned til det halve.


Jeg er ked af det, men jeg er også bare et menneske, der begår fejl. Jeg synes, jeg har gjort alt, hvad jeg skulle under coronaen.

Darren Beetson, ejer af Burger Anarchy.


Selv havde Darren Beetson en opfattelse af, at hvis han havde fået bøden med det samme fra Fyns Politi ville den have været på 3000 kroner. Det korrigerede dommeren ham i.

- Det er ikke blevet dyrere for dig, tværtimod. Hvis politiet skulle have sendt et bødeforlæg til dig ville det have været 20.000 kroner, fordi man ville tage udgangspunkt i, at du ifølge cvr-registeret har 12 ansatte, sagde Karin Bøgh Pedersen.

Burger Anarchy-ejeren var efter retssagen frustreret over bøden, fordi der var tale om en menneskelig fejl.

- Jeg er meget ked af det, var hans kommentar efter retssagen til Fyens Stiftstidende.

Reelt falder dommen først om en uge, men under retssagen blev Burger Anarchy gjort bekendt med indholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce