Annonce
Sydfyn

Kendt ansigt i front for ny dagligvareforretning

Edo Hasanbegovic bag afspærringen til grunden på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade, hvor en ny Rema 1000 åbner til næste sommer - med Edo som købmand. Foto: Michael Thorbjørnsen
Rema 1000-kæden har nu sat navn på ny købmand i butikken på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade, som står klar kort før sommerferien 2020.

Svendborg: Det har længe været kendt, at Rema 1000 åbner en ny butik på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade, hvor bulldozere allerede har jævnet den tidligere Jysk og Jem & Fix med jorden. Dermed er der gjort klar til opførelsen af en helt ny bygning, der skal huse den nye discountbutik, men det er først nu besluttet, hvem der skal stå i spidsen for Svendborgs nye og dermed fjerde Rema 1000 - og det bliver et kendt ansigt i den lokale detailhandel.

Rema 1000-koncernen har således som ny franchisekøbmand valgt 39-årige Edo Hasanbegovic, som i 11 år har stået bag Rema 1000 i Ørkildsgade.

- Jeg har ligesom flere andre skrevet og afleveret en ansøgning og dermed lagt billet ind på den nye butik, og jeg er så glad for, at Rema 1000 har valgt netop mig til at være den nye købmand.

- Helt overrasket er jeg dog ikke, da jeg ved, at Rema 1000 til opstart af nye butikker har for vane at vælge købmænd internt fra kæden, og da jeg har et godt lokalkendskab og har præsteret flotte resultater, havde jeg en god fornemmelse, siger Edo Hasanbegovic.

Da den norske koncern ikke tillader, at en købmand ejer mere end én butik, forlader Edo Hasanbegovic til marts sin butik i Ørkildsgade. Hvem, der i givet fald kommer til at overtage butikken her, er endnu uafklaret.

- Jeg havde efter 11 gode år i Ørkildsgade brug for nye udfordringer, selvom vi år efter år er steget i vækst og leveret flotte resultater. Jeg har dog i de seneste par år kunnet mærke på mig selv, at jeg havde brug for ny motivation og et nyt projekt, for jeg elsker at være med til at bygge noget nyt op, begrunder han sit skifte.

Annonce
Edo Hasanbegovic har som købmand og indehaver af Rema 1000 i Ørkildsgade vundet flere priser for både sine resultater og sit sociale arbejde med bl.a. at give job til unge med særlige behov. Her modtager han en statuette af borgmester Bo Hansen som vinder i Best of Svendborg i 2018. Han har også vundet en pris for Bedste Butik i hele Rema 1000-kæden. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

Knap 40 medarbejdere

Edo Hasanbegovics nye butik, som bliver på i alt 1200 kvadratmeter, heraf 830 til selve butikken, forventes at stå klar lige før sommerferien 2020. Til sammenligning har Rema 1000 i Ørkildsgade 630 kvadratmeter med butik.

- Vi er ved at lande en aftale med en bygherre, der skal stå for byggeriet, som også inkluderer 90 gratis parkeringspladser, oplyser Edo Hasanbegovic.

- Butikken indrettes efter det nyeste indretningskoncept i Rema 1000-kæden, altså med bl.a. moderne betalingskasser og kølemøbler, inventar, som gør butikken lækker og overskuelig, samt LED-pærer, der giver et behageligt lys i forretningen. Der er på netop indretningen sket en stor udvikling, siden jeg åbnede i Ørkildsgade, og jeg glæder mig vildt til at skulle arbejde i en butik, hvor alt er indrettet med den nyeste teknologi, siger Edo Hasanbegovic.

Han beskæftiger i dag 34 ansatte i Ørkildsgade, inklusive ungarbejdere, og han forventer at skulle bruge en håndfuld mere i sin nye butik.

- Er ikke nervøs for konkurrencen

Med Rema 1000's ankomst til området omkring Svendborg Storcenter med både en Kvickly, Fakta, Aldi, Lidl, et par Netto'er samt en Spar indenfor knap to kvadratkilometer bliver der for alvor kamp om kundernes gunst.

- Jo, der skal knokles, men jeg er slet ikke nervøs. Min butik kommer til at ligge lige ved et af Svendborgs mest befærdede vejkryds. Dermed får vi unik synlighed, og med vores service og prispolitik er jeg sikker på, at forretningen nok skal blive en succes, siger Edo Hasanbegovic.

Han stopper efter planen i Ørkildsgade i marts, hvorefter han vil holde et par måneder fri med sin familie, inden han i juni kan begynde at sætte varer på hylderne i sin nye Rema 1000.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce