Annonce
Fyn

Kendt advokat smækker med døren: Melder sig ud af politisk parti

Odense-advokat Klaus Ewald meldte sig i efteråret 2020 ind i Nye Borgerlige. Nu har han meldt sig ud, og smækker samtidig med døren. Arkivfoto: Kim Rune
Klaus Ewald, forsvarsadvokat, debattør og klummeskriver, melder sig ud af partiet Nye Borgerlige, og advarer partiledelsen om, at det risikerer at lide samme skæbne som Liberal Alliance.

Fyn: Den på Fyn kendte forsvarsadvokat, samfundsdebattør og klummeskriver, Klaus Ewald, har meldt sig ud af partiet Nye Borgerlige, og kommer samtidig med en alvorlig opsang i en mail til partiets ledelse.

"Håber at I kan lære noget af indholdet af denne mail. Hvis ikke spår jeg Nye Borgerlige samme skæbne som Liberal Alliance", skriver han.

I efteråret 2020 meldte Klaus Ewald sig ind i Nye Borgerlige, og han overvejede også, om han ville lade sig opstille som kandidat for partiet ved næste folketingsvalg. Han lagde dengang ikke skjul på, at det ville være en meget stor beslutning, fordi det også ville have betydning for det advokatfirma, han driver i Odense. Men manglende respons fra partiledelsen gør nu, at han har meldt sig ud og smækker med døren.

Annonce

"NBs politik sidder i skabet, men organisatorisk fungerer partiet med de børnesygdomme, der følger med en for hastigt stigende medlemsskare. Uden velfungerende organisation intet parti. Lad det være en advarsel. Her er de gamle partier langt bedre rustet", skriver han til lokalformand Bill Malmgren, og med kopi til blandt andet partiformand Pernille Vermund.

Tavs partitop

Lokalformanden var der ifølge Klaus Ewald med det samme, da han bad om et møde for at få en afklaring af, hvor meget han kunne forvente at fungere som advokat. Men et møde med partiledelsen kom aldrig i stand, og han måtte vente i måneder på en tilbagemelding højere oppe fra.

"Jeg ville skulle gå ned i løn, jeg ville skulle leve med familiemæssige afsavn, hvis jeg blev valgt, og så måtte jeg opleve at skulle stå uden for døren med hatten i hånden, som tilfældet blev. Det holder bare ikke, når min kalender er langt inde i 2022", lyder meldingen fra Odense-advokaten.

Han har repræsenteret nogle af de mest hårdkogte kriminelle indvandrere i retten som forsvarsadvokat. Tilmed har han været statist som tysk nazi-oberst i den danske film Kongens Valg, er fascineret af gamle våben fra 1864-krigen og uniformer fra Anden Verdenskrig, og så går han sjældent uden om et godt politisk verbalt slagsmål som debattør og kronikør i blandt andet Fyens Stiftstidende.

"35 år som advokat og snart 15 år som aktiv samfundsdebattør vest for Storebælt med egen klumme og et hav af kronikker i Jysk Fynske Medier, og nu et par år og godt 80 klummer tungere på 24Nyt, plus aktiv gang på Christiansborg, det er i al beskedenhed, hvad jeg kunne have tilbudt NB", skriver han videre om sin udmelding, han også selv har offentliggjort onsdag aften på sine Facebookprofil.

Annonce

Ærgerlig over udmeldelse

Til avisen skriver han, at ud over en bekræftelse på sin udmeldelse har han ikke "fået så meget som et løftet telefonrør på de henvendelser, jeg har rettet til NB.", konkluderer Klaus Ewald.

Klaus Ewald har stilet sin mail til lokalformand Bill Malmgren, som torsdag siger, at han er meget ærgerlig over udmeldelsen.

- Jeg er ked af, at han har meldt sig ud, for jeg holder meget af manden, siger Bill Malmgren.

Før Klaus Ewalds udmeldelse havde han skrevet til formanden for kandidatudvalget, Mogens Hehl Olsen, og spurgt, om man ikke kunne lave en informationsskrivelse til dem, der har ansøgt om at blive folketingskandidat. Men Bill Malmgren ved ikke, hvad der er sket med forslaget.

- Når små partier bliver meget store partier, er der en hel masse ting, som skal følge med. Det gælder også administrationen, og det bliver der vist arbejdet på, siger lokalformanden.

Han forstår derfor godt skridtet fra Odense-advokaten.

- Jeg ville også være blevet underligt til mode, hvis jeg havde ansøgt om noget og ikke hørt en pind, og endda havde rykket for det. Det er amatøragtigt, erkender Bill Malmgren.

Annonce

Kritik af kandidat

For en måned siden blev den 40-årige Jacob Askham-Christensen udpeget som Nye Borgerliges spidskandidat til kommunalvalget i Odense. Da det blev offentliggjort spekulerede flere i, hvor Klaus Ewald var henne i den sammenhæng. Det samme gjorde han selv.

"Når jeg samtidig oplever, at NB trods min advarsel, opstiller en spidskandidat som Jacob Askham-Christensen i Odense, så har jeg svært ved at se mig selv stå på mål for NB til medlemsmøder eller i andre sammenhænge. Jeres baggrundstjek på en kandidat som ham er simpelthen for dårlig. Her kunne jeg med mit netværk og viden om Fyn have været til nytte. Men, det var åbenbart ikke godt nok eller også har man for travlt", skriver han til partitoppen.Håber at I kan lære noget af indholdet af denne mail. Hvis ikke spår jeg Nye Borgerlige samme skæbne som Liberal Alliance.

Klaus Ewald, advokat og nu udmeldt af Nye Borgerlige
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce