Annonce
Middelfart

Kendis-kok besøger Middelfart: Mød Jesper Vollmer og få mest mulig ud af julemaden

Søndag 9. december kl. 10 kigger kok Jesper Vollmer forbi Nytorv i Middelfart for at vise dig, hvordan du kan undgå madspild i juledagene. PR-foto

Middelfart: Han har kokkereret for Kongehuset, lært seerne at spise og spare på TV og skrevet masser af bøger om madlavning - nu kommer han til Middelfart Søndag 9. december kl. 10 kigger kok Jesper Vollmer forbi Nytorv i Middelfart for at vise dig, hvordan du kan spare en mindre formue på madbudgettet og undgå madspild i juledagene.

Jesper er absolut ikke fanatisk med, at du skal leve på discountmaner, eller at vi ikke må nyde julens søde forkælelse. Men man kan sagtens stramme lidt op på overfloden, uden at nogen kigger skævt til årets vært eller værtinde, lyder det i pressemeddelelsen.

Så kig forbi og få de bedste pointer fra Jespers eget liv som kok og familiefar og som manden i huset, der naturligvis kokkererer i julen. Hør små anekdoter fra det kongelige køkken, som Jesper stod for i 10 år, og hvor omtanke og fokus på madspild bestemt ikke er fremmedord.

Det er gratis at deltage i arrangementet, som er et led i Global Goals Tour, der sætter fokus på de 17 verdensmål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Mindeord For abonnenter

Mindeord: I byrådssalen boltrede Per Berga sig som en fisk i vandet

Annonce