Annonce
112

Kender du kvinderne her? - politiet beder om hjælp til opklaring af kreditkorttyveri

En af de formodede tyve i gang med at hæve på et stjålet mastercard. Politiet har endnu ikke været i stand til at identificere hende og beder derfor om hjælp.
Tilbage i december fik en kvinde stjålet sin pung, og der blev efterfølgende hævet på hendes mastercard. De formodede gerningskvinder blev kort efter foreviget af et overvågningskamera, og nu har Fyns Politi offentliggjort billederne.

Svendborg: Hvem er de?

Det er spørgsmålet, som har fået Fyns Politi til at offentliggøre tre billeder fra et overvågningskamera.

Baggrunden er en sag fra 5. december 2019.

Her var en 79-årig kvinde fra på indkøb i kernen af Svendborg, og da hun på et tidspunkt befandt sig i Matas, opdagede hun, at hendes skuldertaske var blevet lynet op. Og at hendes pung med 4000 kroner i kontanter samt et betalingskort og mastercard var forsvundet.

Kort tid efter blev mastercardet brugt til at hæve 5000 kroner i Nordea i Svendborg - hvilket kun lod sig gøre, fordi der blev indtastet en korrekt kode.

Teorien er derfor, at de formastelige har afluret den 79-åriges kode, og det gode er så, at politiet faktisk har noget at gå efter i efterforskningen.

Optagelser fra et overvågningskamera ved Nordeas automat viser nemlig to kvinder i gang med at hæve penge - politiet har bare ikke været i stand til at identificere dem og beder derfor offentligheden om hjælp.

Fyns Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Kortet, som kvinden her hæver på, blev kort forinden stjålet fra en 79-årig kvinde fra Ærø.
Her ses kvinden med hætten fra en anden vinkel. Politiet er meget interesseret i at vide, hvem hun er, eftersom hun hæver på det mastercard, som kort forinden blev stjålet fra en 79-årig kvinde fra Ærø.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce