Annonce
Nordfyn

Efterlysning bar frugt: Bedrageri-sigtet ung mand identificeret

Foto: Katrine Becher Damkjær

Opdateret med oplysning om, at manden nu er identificeret og sigtet for bedrageri

Otterup: Kender du denne unge mand, der på billedet er i gang med at hæve penge ved Danske Bank i Nørregade i Otterup?

Fyns Politi vil meget gerne i kontakt med den unge mand, for hævekortet, han bruger, er ikke hans eget. Det tilhører en ældre mand i Otterup, som har "lånt" både kortet og pinkoden ud til den unge mand, som derefter har hævet penge til sig selv.

- Den unge mand har flere gange i maj rettet henvendelse til en ældre borger i Otterup og overtalt ham til at "låne" sig penge, fortæller Ebbe Krogaard fra Fyns Politi.

Hvor mange penge, det drejer sig om, vides ikke, men det er flere tusinde kroner, siger Ebbe Krogaard, der kan kontaktes på telefon 4138 2100, hvis du genkender den unge mand. Eller ring til Fyns Politi på 114.

Midt på eftermiddagen tirsdag kunne Ebbe Krogaard oplyse, at han havde været i kontakt med den unge mand, som er identificeret.

- Han er sigtet for bedrageriet. Han er endnu ikke afhørt, fortæller Ebbe Krogaard.

Avisen har tidligere skrevet om en ung mand, der i starten af maj ringede på dørklokken hos flere borgere i Otterup og udgav sig for at være fra Otterup Boldklub. Han sagde, at han var i gang med at samle penge ind til en fodboldtur, og han af den grund gerne ville hjælpe med at slå græs, pudse vinduer eller rense tagrender mod betaling. Det lykkedes den unge mand at franarre flere hundrede kroner fra ældre mennesker.

- Jeg har talt med to nye borgere, der også er blevet franarret penge, siden vi snakkede sammen første gang, så alt i alt har jeg hørt om fire borgere, og fremgangsmåden har været den samme hver gang. Tre af ofrene er fra Mejerigården i Vinkelgade, hvor ældre mennesker bor i beskyttede boliger. Det er omkring en uge siden, jeg sidst har hørt fra nogen, fortæller Bent Hjortebjerg, formand for bestyrelsen i Otterup Boldklub.

Politiassistent Ebbe Krogaard kan hverken bekræfte eller afvise, at den unge mand ved hæveautomaten er identisk med den unge mand, der i flere tilfælde har franarret penge fra ældre mennesker i Otterup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce