Annonce
Fyn

Kender du de 10 regler på skipisten?

Ved uheld på pisten har enhver pligt til at yde hjælp, hvis det er nødvendigt.Arkivfoto: Alexander Ishchenko/Colourbox
Før du sætter dig i liften på vej op ad bjerget, bør du kende Det Internationale Skiforbunds regler, som gælder på alle pister.

Brødtekst

Annonce

1. Tag hensyn til andre

Skiløbere/snowboardere skal opføre sig på en måde, så de ikke udsætter andre for fare.

2. Kør kontrolleret

En skiløber/snowboarder skal køre kontrolleret og tilpasse hastigheden og måden at opføre sig på efter sit personlige niveau og i forhold til terræn, sne, vejr og trafik på pisten.

3. Vælg det rigtige spor

En skiløber/snowboarder, der kommer bagfra, skal altid vælge en rute, så man ikke udsætter forankørende for fare.

4. Overhaling

En skiløber/snowboarder må overhale forankørende under forudsætning af, at man efterlader nok plads til, at den forankørende kan foretage enhver bevægelse.

5. Start

En skiløber/snowboarder, der kører ind på en pist, starter efter standsning på en pist eller bevæger sig op ad bakken, skal kigge op og ned ad pisten for at sikre sig, at man kan gøre det uden at skade sig selv eller andre.

6. Standsning

Med mindre det er absolut nødvendigt, skal en skiløber/snowboarder undlade at stoppe på pisten, hvor den er smal, eller sigtbarheden er dårlig. Efter et fald på et sådan sted skal man flytte sig væk fra pisten hurtigst muligt.

7. Til fods

En skiløber/snowboarder, der enten kravler op eller ned på pisten til fods, skal gøre det i kanten af pisten.

8. Skiltning

En skiløber/snowboarder skal respektere alle skilte og markeringer.

9. Giv hjælp

Ved uheld på pisten har enhver pligt til at yde hjælp, hvis det er nødvendigt.

10. Identifikation

I tilfælde af en ulykke skal enhver skiløber/snowboarder og vidner, hvad enten de er ansvarlige for ulykken eller ej, udveksle navne og adresser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce