Annonce
forside

Kemi-virksomhed modtager statuetten med det store hjerte

Svendborg Kommunes handicappris går til Michael Peter Brøndum Scmidt fra Masava Kemi for sit arbejde med at få handicappede i arbejde. Lone Stærmose (V) overrakte mandag aften prisen.Foto: Katrine Becher Damkjær

Årets Handicappris blev mandag aften uddelt i Svendborg, og det blev virksomheden Masava Kemi, der modtog statuetten for arbejdet med at ansætte personer med nedsat funktionsevne i fleksjob.

Opdateret 6/12 klokken 9.50: Oprindeligt stod der "udviklingshæmmet" flere steder i artiklen. De ansatte hos Masava Kemi er på ingen måde udviklingshæmmede, men derimod personer med nedsat funktionsevne - som tidligere har været på fuld tid og som af forskellige årsager ikke kan det længere. Selvom prisen overordnet set godt kan gå til et arbejde for udviklingshæmmede, så er det ikke tilfældet i den konkrete situation her. Vi beklager fejlen.

Svendborg: Der var bevægede talepauser og stor glæde hos Michael Peter Brøndum Schmidt, da han mandag aften modtog årets handicappris for firmaet Masava Kemis indsats for at få borgere med nedsat funktionsevne i beskæftigelse.

Masava Kemi, hvor han er ejer og administrerende direktør, har siden 2009 haft en fleksjobber ansat, og i dag er der tre ansatte på deltid. Alle har de en form for handicap, der afholder dem fra at have et fuldtidsjob. I samarbejde med Jobcentret i Svendborg har virksomheden oprettet flere deltidsstillinger til de mennesker, og ejeren var enormt beæret over at modtage prisen.

- Vi får en anerkendelse for den indsats, vi gør ved at forsøge at skabe et meningsfuldt arbejde. Jeg mener, det er en social forpligtigelse som virksomhed, og vores medarbejdere i fleksjob er meget værdifulde, og jeg er meget stolt, siger Michael Peter Brøndum Schmidt.

Det er handicaprådet i Svendborg Kommune, der har udpeget Masava Kemi som årets prismodtager blandt de indstillede. Lone Juul Stærmose (V) fra byrådet er næstformand, og ifølge hende er det vigtigt at hylde gode indsatser på området.

- Det er vigtigt med en handicappris, så vi kan belønne de, der gør en indsats. De her personer er ikke dem, der tages mest hensyn til på arbejdet. Det kræver, man har hjertet med og vil bruge lidt tid på at sætte dem ind i tingene, og det har Michael gjort, forklarede hun inden prisoverrækkelsen.

Med årets handicappris fulgte en statuette skabt af den lokale kunstner Sabine Jensen. Statuetten holder et stort hjerte i hænderne, meget symbolsk for virksomhedens arbejde.

En af Michael Peter Brøndums Schmidts egne forklaringer på, hvad virksomheden, der producerer og udvikler rengøringsmidler, gør så succesfuldt, handler faktisk om ikke at tage specielt meget hensyn til dem i fleksjob.

- Jeg tror, man kan gøre folk mere syge, end de er. Vi tager ikke specielle hensyn til vores medarbejdere i fleksjob men derimod specifikke. Det betyder, at hvis man har dårlig ryg, så kompenserer vi for det, men ikke andet, siger Masava-chefen.

Ifølge ham er der generelt set en forkert opfattelse af, hvor meget det indebærer at have en person med nedsat funktionsevne ansat på deltid.

- Mange tror, det er et meget komplekst arbejde, men det er ret simpelt, især fordi Jobcentret hjælper så meget. Jeg vil kun opfordre andre til at gå samme vej, for det er faktisk enormt givende, både for virksomhedens profil og i høj grad den enkelte, som kommer i arbejde, siger Michael Peter Brøndum Schmidt.

Annonce

Handiccapprisen

Handicapprisen er blevet uddelt hvert år siden 2009 i Svendborg. Det er kommunens handicapråd, der modtager indstillinger til prisen og herefter udpeger en vinder. Sidste år kom der dog ingen vinder, da rådet ikke modtog nogle indstillinger. Derfor skal den seneste vinder findes i 2014, hvor kommunen gav prisen til alle handicaphjælpere.For at undgå få indstillinger til prisen fremover, vil rådet vælge en kategori, som det har været tilfældet i år, hvor vinderen blev fundet under overskriften Besæftigelse for Handicappede og personer med funktionsnedsættelse.

Statuetten, der følger med Årets Handiccappris, er lavet af den lokale kunstner Sabine Jensen. Statuetten holder et stort hjerte i hænderne, og Michael Peter Brøndum Scmidt fra Masava Kemi er årets prismodtager.Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];