Annonce
Nordfyn

Keld og Hilda kommer til troldefest i Skamby

Keld og Hilda underholder fredag 23. august ved troldefesten i Skamby. PR foto
Troldefesten i Skamby Boldklub får i år besøg af Keld og Hilda Heick.

Skamby: Når der 22. til 25. august er troldefest i Skamby, så er Keld og Hilda én af hovedattraktionerne. Parret kommer til Skamby fredag 23. august.

Med en perlerække af Grand Prix-sejre, Grammyer, samt sølv-, guld og platinplader har Heick-familien for længst slået deres navn fast som én af de største og mest langtidsholdbare succeser i dansk underholdning. Gennem fem årtier har Keld og Hilda forsynet generation efter generation med musik, der strækker sig lige fra pop til viser og fra Grand Prix til rock’n’roll.

Annonce

Tv-træffere

Gennem årene har de desuden begge været revydirektører og tv-værter - med for eksempel "Så’ det lørdag", "Lykkehjulet", "Musikbutikken", "Boxen", "Top Charlie", "Charlie i Parken" og "Dansk Melodi Grand Prix" som nogle af de mest folkelige træffere.

Musikalsk kan man i dag opleve Keld og Hilda ved så forskellige begivenheder som kirkekoncerter, viseaftener, festivaler, byfester, foredrags- og syng-med-arrangementer samt shows og koncerter med danseband, symfoniorkester, brassband eller ganske alene - bare akkompagneret af Kelds guitar. De har som få forstået kunsten at få folk i alle aldre og fra alle samfundslag til at synge med på deres sange. Det er med andre ord ikke uden grund, at de er blevet kaldt "hr.og fru Danmark".

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce