Annonce
Middelfart

Keepers vil være førende på alle områder: Der ligger en masse drive i at have noget på spil

Katja Feldstein (t.v.), Andreas Østergaard Borris og Maria Bjerg Pedersen (t.h.) ser et stort og godt netværk som en del af forklaringen på Keepers succes, men samtidig har de formået at udvikle deres forretning og arbejde med nye områder. Det giver også grobund for optimisme. Foto: Trine Grauholm
De tre ejere af Keepers føler sig stadig som iværksættere, selv om de nu har 31 medarbejdere og en vision om at være førende på alle områder indenfor deres felt. Fokus på mulighederne i finansiel teknologi er en del af forklaringen, men utålmodighed, en stærk uvilje mod at takke nej til opgaver og et godt netværk hører også med.
Annonce

Middelfart: Løn og regnskab. To områder, der kan kvæle passionen og skabertrangen for selv de mest strukturerede iværksættere.

For Andreas Østergaard Borris, Katja Feldstein og Maria Bjerg Pedersen er de to ting imidlertid alt andet end en pligt-opgave. De er forbundet med begejstring, ja, nærmest lidenskab, engagement og dedikation i en grad, så Katja Feldstein ikke tøver med at kalde deres fælles virksomhed, Keepers, for et ekstra barn i sit liv.

Hun tøver i det hele taget ikke.

Ordene kommer i en lind strøm suppleret af et levende kropssprog og en tydelig glæde, der gør det indlysende, at kunderne ofte roser dem for at have ild i øjnene og komme ud over rampen.

Det sidste behøver man nu ikke spørge kunderne om for at konstatere. Alene nomineringen til Entrepreneur Of The Year understøtter fortællingen om en trio, der hellere ansætter en ekstra medarbejder frem for at sige nej til en udfordring.

En trio, der på den ene side stadig betragter sig selv som iværksættere men samtidig har ambitioner om at blive førende indenfor alle områder af deres felt.

De lægger ikke skjul på, at ambitionerne er tårnhøje, men historien, begejstringen og iværksætterånden sætter stadig sit præg på tankegangen om hele tiden at servicere kunderne, udvikle sig og overveje nye investeringer.

- Der er gået fem år, men jeg synes stadig, at vi lige er startet. Vi er hele tiden på vej, og der sker sindssygt meget, men vi er også meget utålmodige alle tre. Det kan ikke gå hurtigt nok, siger Katja Feldstein, der har været med siden 2015.

Året før besluttede Andreas Østergaard Borris sig optimistisk og progressivt tænkende for at forløse den iværksætterdrøm, han altid havde gået med i maven. Muligheden opstod, da han fulgte med sin kone til Middelfart, hvor Nina Østergaard Borris skulle ind i familievirksomheden, United Shipping & Trading Company.

Imens stiftede Andreas Østergaard Borris virksomheden Keepers og fra et mødelokale på samme adresse som den store shipping-koncern og med tre medarbejdere i Indien, tilbød han outsourcing af hele eller dele af andres økonomi- og regnskabsfunktioner.

- Jeg er rimelig optimistisk og blev nok også lidt ramt af det i begyndelsen. Jeg fik forklaret min kære hustru, at hun ikke skulle bekymre sig, for det ville køre inden for tre måneder, men der gik i hvert fald det dobbelte, inden jeg kunne leve nogenlunde af det.

- Det var et ret progressivt koncept med folk i Indien, og alle kunderne var i København. Jeg havde ikke noget netværk i Middelfart, og konceptet skulle lige lande. Men nogle gange vokser der ud af de dårligste vilkår også det, der gør, at man lykkes rigtigt godt, siger Andreas Østergaard Borris.

Annonce

Tør tænke stort

I dag har han både Katja Feldstein og Maria Bjerg Pedersen med ombord som medejere, og Keepers har udvidet med en konsulent- og en løndel. Derudover kommer et partnerskab på robotten Foxtrot fra Enablesoft, fordi det hele tiden har været en del af planen at være i front på den teknologiske udvikling indenfor branchen.

Samtidig har Keepers formået at udvikle sig med kontorer i både Middelfart og København.

- Vi er kommet meget længere, end jeg havde forestillet mig, siger Maria Bjerg Pedersen, mens Andreas Østergaard Borris supplerer:

- Vi er tre ejere og 31 medarbejdere, og vi er ansvarlige for, at de får løn. Vi sender nogle penge ud i systemet, som danner grobund for liv. Det er sjovt at være en del af. Det er også nervepirrende i pressede perioder, for man har et stort ansvar, men der er også en masse drive i at have noget på spil, forklarer Andreas Østergaard Borris.

Han grundlagde virksomheden med et mål om at kunne vokse, og det blev hurtigt klart, at virksomheden ville få behov for en afdeling i København. Tilfældigvis faldt det behov sammen med Katja Feldsteins plan om at blive selvstændig, og de to tidligere Deloitte-kollegaer gik derefter sammen, inden Maria Bjerg Pedersen et par år senere fulgte med.

- Til at begynde med købte vi refurbished computere og sad meget tæt her i Middelfart. I København startede vi op i et kælderlokale på 30 kvadratmeter bag en vinforretning. Det var noget mystisk, men det er også fedt at have den legacy med. Det er sjovt at have prøvet, og jeg tror, det er virkelig vigtigt at have med i bagagen, så man ikke får storhedsvanvid. Vi kan godt gå helt amok i vækstplaner og mene, at den skal have fuld gas, men vi får aldrig storhedsvanvid, siger Andreas Østergaard Borris.

Omvendt ved han, at der ligger en enorm kraft i at turde tænke stort.

- Vi bliver ved med at sætte barren højt. Det er nogle helt uvirkelige ting, man kan opnå, hvis man gør det, og vores vision er at blive førende på alle vores områder, siger Andreas Østergaard Borris.

Samtidig spiller erfaringerne fra den spæde start også ind på strategien, for de tre ejere ærgrer sig stadig, hvis de har svært ved at tage en opgave ind.

- Vi har haft speederen i bund, og hvis der har været en opgave, vi har måttet sige nej til, har vi tænkt, at det går ikke. Vi ansætter i stedet, så vi ansatte hele tiden nye folk. At sige nej til en opgave er det værste, vi ved. Dengang vi startede, ringede telefonen jo ikke bare, så jeg opfatter det stadig som meget forkælet at sige nej. Sådan har jeg det virkelig. Der er virksomheder, som står med en pain, som vi bare gerne vil løse, forklarer Andreas Østergaard Borris.

Annonce

Satser på software

Succesen skyldes i høj grad de tre ejeres store netværk i branchen, og trods mange opgaver har de hele tiden haft overskud til at løfte blikket fra den daglige to-do-liste og komme med deres bud på, hvordan fremtiden ser ud indenfor netop deres felt.


Det dur ikke, hvis alt sejler i dit hoved, og du heller ikke har nogle penge til at købe en kop kaffe eller handle i SuperBrugsen. Sørg for at få bare en lille smule løn ud, for det har en stor psykologisk effekt.

Andreas Østergaard Borris, stifter og medejer af Keepers


Hvor Keepers hidtil har levet udelukkende af at sælge timer, bevæger virksomheden sig derfor i en ny retning, hvor den også skal have flere regulære produkter på hylderne.

31. august i år gik Keepers for eksempel live med en opdateret version af app'en Outlay til udlægsrefusion, og andre softwareløsninger er også på tegnebrættet. Samtidig har Andreas Østergaard Borris presset så meget på, at Keepers nu er partner på robotten Foxtrot fra Enablesoft, der kan aflaste virksomheder med manuelt computerarbejde som for eksempel at flytte tal fra et program til et andet.

- Det er vigtigt, at vi bliver ved med at udvikle os digitalt, så der bliver mindre og mindre manuelt arbejde. Det kan man også se på den måde, vi er vokset på. Vi er stort set ikke vokset i Indien, fordi flere og flere af de manuelle opgaver bliver håndteret digitalt, siger Katja Feldstein.

Andreas Østergaard Borris oplever også, at der på den teknologiske front indenfor finansverdenen sker meget af betydning for netop Keepers' område, og det har hele tiden været en ambition at udnytte teknologien i takt med, at den bliver udviklet.

- Vi ansætter kun medarbejdere, der enten har taget en kandidat eller har HD anden del, og så uddanner vi dem også selv. Vi vil hellere sælge færre manuelle timer og i stedet satse på at hjælpe vores kunder med den finere madlavning. Det er også mere spændende for medarbejderne, siger Katja Feldstein.

Hun har ansvaret for konsulentdelen af Keepers, som blev ramt hårdest under forårets coronanedlukning. Selv om lønområdet under Maria Bjerg Pedersen til gengæld har haft rygende travlt med at tilpasse lønninger i forhold til hjælpepakker og dokumentation i den forbindelse, betyder det, at Keepers kommer ud med et mindre plus på bundlinjen end forventet i år, men dog med et plus.

- Vores optimisme har været rigtig vigtig i den her periode. Jeg har altid syntes, at det er fedt at have ansvar for medarbejdere, men under coronakrisen er jeg vågnet om natten og har tænkt "bare det nu går". Jeg har været ret nervøs for, hvornår det hele kom igang i igen, men tirsdag i den anden uge af august begyndte telefonen at ringe igen, og så kom der gang i den, fortæller Katja Feldstein.

Annonce

Lønnens psykologiske effekt

Likviditetsmæssigt har det været en udfordring, fordi mange kunder trak betalingerne lidt længere end ellers, og timingen faldt sammen med, at Keepers skulle betale for et større indretningsprojekt af lokalerne i København.

- Men det har været en trøst, at alle i Danmark har været i samme båd, pointerer Andreas Østergaard Borris, og Keepers har hverken benyttet sig af hjælpepakker eller bedt medarbejderne gå midlertidigt ned i løn.

I stedet har virksomheden forsøgt at udnytte tiden til intern efteruddannelse.

Kun én enkelt måned for tre år siden måtte de tre ejere undlade at udbetale løn til sig selv, fordi likviditeten var udfordret, men faktisk råder Andreas Østergaard Borris andre iværksættere - og det opfatter han stadig sig selv som - til at sikre sig selv løn fra dag ét, hvor lille den løn end måtte være.

- Det dur ikke, hvis alt sejler i dit hoved, og du heller ikke har nogle penge til at købe en kop kaffe eller handle i SuperBrugsen. Sørg for at få bare en lille smule løn ud, for det har en stor psykologisk effekt. Jeg havde én kunde, da jeg begyndte, og jeg gav også mig selv løn. Ikke meget, men måske 4000 kroner, og det var løn, den kom igennem, og jeg fik en lønseddel med eget cvr-nummer og skabt af mig selv. Det kan noget, siger Andreas Østergaard Borris.

Om Keepers

  • Tilbyder en bred vifte af ydelser inden for regnskab, økonomi og konsulentydelser indenfor økonomiområdet.
  • Virksomheden blev stiftet i 2014 af Andreas Østergaard Borris. I 2015 blev Katja Feldstein medindehaver, og i januar 2017 kom Maria Bjerg Pedersen også med i ejerkredsen. Alle tre har tidligere arbejdet for Deloitte.
  • Keepers har kontorer i både Middelfart og København. 12 ud af 31 medarbejdere sidder i Middelfart, mens resten hører til i København.
  • Kunderne spænder over alle typer af virksomheder. I forhold til løn er det oftest små og mellemstore virksomheder, mens interimopgaverne, hvor Keepers i en periode stiller ressourcer til rådighed for en virksomhed, mest henvender sig til større virksomheder.
  • Keepers kom ud af det seneste regnskab med et overskud på 1,5 millioner kroner før skat og forventer også overskud i år, selv om coronakrisen har påvirket omsætningen negativt.

Da de to øvrige partnere kom med, var lønnen heller ikke høj, men ligesom med medarbejderne er interessen stor for den vækstrejse, Keepers har indledt. Hvordan virksomheden definerer målet om at være førende på alle områder er de selv ved at finde ud af, for det handler ikke nødvendigvis om at blive 1000 medarbejdere i løbet af ingen tid.

Det handler også om at turde tage den nyeste teknologi i brug, og så mener de alle tre, at der ligger noget værdifuldt i den nærhed, man kan dyrke i en mindre virksomhed selv på tværs af Storebælt.

- Jeg har hørt, at et af de bedste HR-råd er, at medarbejderne skal føle, at de har en bedste ven, når de går på arbejde. Så det at facilitere et godt miljø er ret vigtigt, siger Katja Feldstein og fortsætter:

- Vi vil gerne være førende på gode leverancer og opbygge et konsulenthus, hvor vi også har nogle produkter. Om det er 1000 medarbejdere, der gør, at man er førende, ved jeg ikke. Det kan også være 100 eller 150. At være førende kan også handle om at levere bedst og være kundernes foretrukne samarbejdspartner. Noget af den nærhed kan man miste, hvis man bliver for store, så det handler om at bibeholde den del af historien i virksomhedens dna, siger hun.

EY Entrepreneur Of The Year

Keepers ApS er blandt de kvalificerede kandidater i vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year 2020, som hvert år hylder de dygtigste entrepreneurer i Danmark.

Kriterierne for at slippe gennem nåleøjet til hovedkonkurrencen er:

Entrepreneuren er ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og har haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret

Virksomheden har eksisteret i mindst tre år

Virksomheden har ved udgangen af det seneste regnskabsår minimum 20 ansatte

Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår

Det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce