Annonce
Odense

Katten døde under narkose: Katteejer smadrede rude til dyrlæge

En syg kat døde forleden under en operation i narkose hos Overgades Dyreklinik. Det gjorde katteejeren så vred, at hun smadrede vinduespartiet til klinikken i Overgade i Odense. Katten her har intet med sagen at gøre, men er tidligere fotograferet hos Overgades Dyreklinik. Arkivfoto: Christian Brandt
En kvindes syge kat døde under operation i narkose. Det gjorde hende så vred, at hun kastede dørstopper formet som en kat i kobber gennem vinduespartiet. Dyrlæge er ked af hele forløbet og kalder det for en ulykkelig situation for alle parter.
Annonce

En katteejer var så frustreret, ked af det og vred over, at hendes syge ældre kat ikke overlevede en operation i narkose, at hun på vej ud ad døren knuste vinduespartiet til klinikken.

Det gjorde hun ved at kaste en dørstopper formet som en kat i kobber gennem vinduespartiet til Overgades Dyreklinik i Overgade i Odense.

Episoden fandt ifølge politiets døgnrapport sted onsdag og torsdag i sidste uge, hvor kvinden havde afleveret sin syge kat til undersøgelse og operation hos dyrlægen. Selv om dyrlægen havde vurderet, at katten godt kunne tåle narkose viste det sig, at det kunne den ikke, og derfor døde den under operationen.

Kattens ejer mødte op og da hun fik forklaret, at katten var afgået ved døden blev hun aggressiv, og på vej ud af dyreklinikken smadrede hun vinduespartiet, hvorefter hun forlod stedet.

Episoden bekræftes af indehaveren af Overgades Dyreklinik, Tune Aas Mortensen, som kalder den ulykkelig og trist for alle parter.

- Ejeren bliver meget ked af, at katten er gået bort, og så bliver hun aggressiv. Vi forsøger at snakke med hende for at forklare situationen, og for at snakke om den adfærd, hun selv har udvist i klinikken. Der er vi ikke kommet videre, og så har vi været nødt til at melde det til politiet som hærværk, siger han.

Annonce

Fejl på begge sider

Af politiets døgnrapport fremgår det, at dyreklinikken i fredags har anmeldt hærværket til politiet, fordi man ikke kunne opnå en aftale med katteejeren.

- Vi synes selv, vi har forsøgt at gøre det så godt som overhovedet muligt både i forhold til kat og kunde, men der er begået fejl på begge sider. Vi har ikke været ufejlbarlige, men det har kunden heller ikke, siger Tune Aas Mortensen.

Typisk i hærværkssager anmeldt til politiet vil den person, som mistænkes for det, blive afhørt af politiet. Så er det op til politiet, om sagen skal gå videre og om den skal ende i retten.

- Det er en ulykkelig situation for alle parter, og jeg tror, vi alle er kede af situationen, siger dyrlægen.

Almindeligt hærværk straffes ifølge straffelovens paragraf 291 med bøde eller fængsel i op til halvandet år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce