Annonce
Odense

Katten døde under narkose: Katteejer smadrede rude til dyrlæge

En syg kat døde forleden under en operation i narkose hos Overgades Dyreklinik. Det gjorde katteejeren så vred, at hun smadrede vinduespartiet til klinikken i Overgade i Odense. Katten her har intet med sagen at gøre, men er tidligere fotograferet hos Overgades Dyreklinik. Arkivfoto: Christian Brandt
En kvindes syge kat døde under operation i narkose. Det gjorde hende så vred, at hun kastede dørstopper formet som en kat i kobber gennem vinduespartiet. Dyrlæge er ked af hele forløbet og kalder det for en ulykkelig situation for alle parter.

En katteejer var så frustreret, ked af det og vred over, at hendes syge ældre kat ikke overlevede en operation i narkose, at hun på vej ud ad døren knuste vinduespartiet til klinikken.

Det gjorde hun ved at kaste en dørstopper formet som en kat i kobber gennem vinduespartiet til Overgades Dyreklinik i Overgade i Odense.

Episoden fandt ifølge politiets døgnrapport sted onsdag og torsdag i sidste uge, hvor kvinden havde afleveret sin syge kat til undersøgelse og operation hos dyrlægen. Selv om dyrlægen havde vurderet, at katten godt kunne tåle narkose viste det sig, at det kunne den ikke, og derfor døde den under operationen.

Kattens ejer mødte op og da hun fik forklaret, at katten var afgået ved døden blev hun aggressiv, og på vej ud af dyreklinikken smadrede hun vinduespartiet, hvorefter hun forlod stedet.

Episoden bekræftes af indehaveren af Overgades Dyreklinik, Tune Aas Mortensen, som kalder den ulykkelig og trist for alle parter.

- Ejeren bliver meget ked af, at katten er gået bort, og så bliver hun aggressiv. Vi forsøger at snakke med hende for at forklare situationen, og for at snakke om den adfærd, hun selv har udvist i klinikken. Der er vi ikke kommet videre, og så har vi været nødt til at melde det til politiet som hærværk, siger han.

Annonce

Fejl på begge sider

Af politiets døgnrapport fremgår det, at dyreklinikken i fredags har anmeldt hærværket til politiet, fordi man ikke kunne opnå en aftale med katteejeren.

- Vi synes selv, vi har forsøgt at gøre det så godt som overhovedet muligt både i forhold til kat og kunde, men der er begået fejl på begge sider. Vi har ikke været ufejlbarlige, men det har kunden heller ikke, siger Tune Aas Mortensen.

Typisk i hærværkssager anmeldt til politiet vil den person, som mistænkes for det, blive afhørt af politiet. Så er det op til politiet, om sagen skal gå videre og om den skal ende i retten.

- Det er en ulykkelig situation for alle parter, og jeg tror, vi alle er kede af situationen, siger dyrlægen.

Almindeligt hærværk straffes ifølge straffelovens paragraf 291 med bøde eller fængsel i op til halvandet år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce