Annonce
Faaborg-Midtfyn

Katastrofen afværget: Dagli'Brugsen i Millinge kan ånde lettet op

Bestyrelsesformand Bent Andersen (tv) og uddeler Orla Møller bad om kundernes opbakning ved generalforsamlingen i april. Nu er der faldet lidt ro på situationen, da brugsforeningen har indgået en driftsaftale med Coop. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Folkene bag den lukningstruede Dagli'Brugsen i Millinge har indgået en aftale med Coop, som sikrer butikkens overlevelse i første omgang. - Det giver os arbejdsro, så nu skal vi sørge for at fastholde kunderne og øge omsætningen, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Millinge: Det er så tæt på enden som aldrig før for Dagli'Brugsen i Millinge. Det kan være uansvarligt at fortsætte.

Sådan lød det fra bestyrelsesformand Bent Andersen og uddeler Orla Møller i april forud for Dagli'Brugsen Millinges årlige generalforsamling. Trods tilfredse kunder og en fremgang i markedsandele, svarede udgifterne ikke overens med indtægterne. Og Dagli'Brugsen stod i en situation, hvor regnskabet ikke kunne gå gennem revisionen, og det var uvidst, hvorvidt Coop havde tænkt sig at effektuere det krav om en bankgaranti på 400.000, som brugsforeningen var stillet i udsigt.

Men efter et møde med Coop forleden, kan både uddeler, bestyrelsesmedlemmer og kunder ånde lettede op.

- Både vi i bestyrelsen og uddeleren var meget tilfredse med det udspil, som Coop kom med. Det siger noget om, at Coop kan se potentialet i vores butik, fortæller Bent Andersen.

På mødet blev der indgået en aftale om et driftssamarbejde, som blandt andet betyder, at Dagli'Brugsen i Millinge i en periode får afdragsfrihed på det lån, brugsforeningen har i Coop-regi. Desuden stiller Coop en garanti for vareleverancerne til butikken, og bankgarantien er fejet helt af bordet. Derudover vil en salgskonsulent fra Coop komme med sparring omkring den videre drift.

- Med den her aftale kunne revisionen lave de påtegninger på regnskabet, der er nødvendige, og budgettet kan vedtages på en ekstraordinær generalforsamling den 12. juni, siger Bent Andersen.

Og det bliver lige i sidste øjeblik, da regnskabet senest skal være godkendt midt i juni.

Annonce

Vi er rigtig glade for den aftale, vi har lavet med Coop. Og det giver os noget arbejdsro. Det sidste stykke tid har det hele kørt op og ned, hvor vi ikke har vidst, om butikken måtte lukke, eller vi kunne fortsætte.

Bent Andersen, bestyrelsesformand

Ny uddeler skal findes

- Vi er rigtig glade for den aftale, vi har lavet med Coop. Og det giver os noget arbejdsro. Det sidste stykke tid har det hele kørt op og ned, hvor vi ikke har vidst, om butikken måtte lukke, eller vi kunne fortsætte, siger Bent Andersen.

Arbejdet med at sikre Dagli'Brugsens overlevelse er dog langt fra slut. Ud af de seneste fem regnskabsår har kun et enkelt år givet plus på bundlinjen. Butikken omsætter lige nu for godt 10 millioner kroner.

- Indtil videre ligger vi på index 104 fra årsskiftet til dags dato, så vi har set en stigning i omsætningen. Men vi er nødt til fortsat at opfordre folk til at handle hos os. Vores opgave er nu at fastholde kunder og øge omsætningen endnu mere, siger Bent Andersen, der glæder sig over, at hele 110 mennesker var mødt op til generalforsamlingen i april.

- Det siger noget om, at folk er villige til at bakke op om projektet, understreger han.

Der ligger endnu en stor opgave forude for bestyrelsen bag Dagli'Brugsen Millinge. Orla Møller har stået i spidsen for Brugsen i Millinge i 35 år, men til januar går han på pension. Så der skal findes en ny uddeler.

- Men det må alt andet lige være nemmere, når tingene ser ud, som de gør nu, siger Bent Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce