Annonce
Faaborg-Midtfyn

Katastrofen afværget: Dagli'Brugsen i Millinge kan ånde lettet op

Bestyrelsesformand Bent Andersen (tv) og uddeler Orla Møller bad om kundernes opbakning ved generalforsamlingen i april. Nu er der faldet lidt ro på situationen, da brugsforeningen har indgået en driftsaftale med Coop. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Folkene bag den lukningstruede Dagli'Brugsen i Millinge har indgået en aftale med Coop, som sikrer butikkens overlevelse i første omgang. - Det giver os arbejdsro, så nu skal vi sørge for at fastholde kunderne og øge omsætningen, lyder det fra bestyrelsesformanden.
Annonce

Millinge: Det er så tæt på enden som aldrig før for Dagli'Brugsen i Millinge. Det kan være uansvarligt at fortsætte.

Sådan lød det fra bestyrelsesformand Bent Andersen og uddeler Orla Møller i april forud for Dagli'Brugsen Millinges årlige generalforsamling. Trods tilfredse kunder og en fremgang i markedsandele, svarede udgifterne ikke overens med indtægterne. Og Dagli'Brugsen stod i en situation, hvor regnskabet ikke kunne gå gennem revisionen, og det var uvidst, hvorvidt Coop havde tænkt sig at effektuere det krav om en bankgaranti på 400.000, som brugsforeningen var stillet i udsigt.

Men efter et møde med Coop forleden, kan både uddeler, bestyrelsesmedlemmer og kunder ånde lettede op.

- Både vi i bestyrelsen og uddeleren var meget tilfredse med det udspil, som Coop kom med. Det siger noget om, at Coop kan se potentialet i vores butik, fortæller Bent Andersen.

På mødet blev der indgået en aftale om et driftssamarbejde, som blandt andet betyder, at Dagli'Brugsen i Millinge i en periode får afdragsfrihed på det lån, brugsforeningen har i Coop-regi. Desuden stiller Coop en garanti for vareleverancerne til butikken, og bankgarantien er fejet helt af bordet. Derudover vil en salgskonsulent fra Coop komme med sparring omkring den videre drift.

- Med den her aftale kunne revisionen lave de påtegninger på regnskabet, der er nødvendige, og budgettet kan vedtages på en ekstraordinær generalforsamling den 12. juni, siger Bent Andersen.

Og det bliver lige i sidste øjeblik, da regnskabet senest skal være godkendt midt i juni.

Vi er rigtig glade for den aftale, vi har lavet med Coop. Og det giver os noget arbejdsro. Det sidste stykke tid har det hele kørt op og ned, hvor vi ikke har vidst, om butikken måtte lukke, eller vi kunne fortsætte.

Bent Andersen, bestyrelsesformand

Annonce

Ny uddeler skal findes

- Vi er rigtig glade for den aftale, vi har lavet med Coop. Og det giver os noget arbejdsro. Det sidste stykke tid har det hele kørt op og ned, hvor vi ikke har vidst, om butikken måtte lukke, eller vi kunne fortsætte, siger Bent Andersen.

Arbejdet med at sikre Dagli'Brugsens overlevelse er dog langt fra slut. Ud af de seneste fem regnskabsår har kun et enkelt år givet plus på bundlinjen. Butikken omsætter lige nu for godt 10 millioner kroner.

- Indtil videre ligger vi på index 104 fra årsskiftet til dags dato, så vi har set en stigning i omsætningen. Men vi er nødt til fortsat at opfordre folk til at handle hos os. Vores opgave er nu at fastholde kunder og øge omsætningen endnu mere, siger Bent Andersen, der glæder sig over, at hele 110 mennesker var mødt op til generalforsamlingen i april.

- Det siger noget om, at folk er villige til at bakke op om projektet, understreger han.

Der ligger endnu en stor opgave forude for bestyrelsen bag Dagli'Brugsen Millinge. Orla Møller har stået i spidsen for Brugsen i Millinge i 35 år, men til januar går han på pension. Så der skal findes en ny uddeler.

- Men det må alt andet lige være nemmere, når tingene ser ud, som de gør nu, siger Bent Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce