Annonce
Assens

Lynnedslag antændte stråtag: Stuehus brændt ned til grunden

Et lynnedslag var onsdag aften årsag til, at en stråtækt gård brændte ned til grunden. Efterslukningsarbejdet fortsatte hele onsdag aften.

Tommerup: Onsdag eftermiddag slog et lyn ned i et stråtækt hus i nærheden af Tommerup.

Det antændte taget, og ilden spredte sig derefter til resten af stuehuset.

Familien i det stråtækte hus var hjemme, da lynet slog ned. De forlod straks huset og alarmerede brandvæsen og politi, der ankom til adressen omkring klokken 17.30 onsdag aften.

- Der er ingen tilskadekomne hverken beboere eller husdyr, siger vagthavende ved Fyns Politi, Hans Jørgen Larsen, klokken 19.

Han bekræfter, at det er et lynnedslag, som er årsag til branden.

- Vi er slet ikke i tvivl om, at det er ét af de mange lyn fra eftermiddagens uvejr, som har startet branden.

Gården på Skovstrupvej mellem Tommerup og Skovstrup er komplet brændt ned, og efterslukningsarbejdet fortsatte hele aftenen.

- Det er temmelig svært at slukke ilden helt i et stråtag, så de fortsætter med slukningsarbejdet, indtil de er helt sikre på, at det ikke blusser op. Beredskab Fyn knokler løs lidt endnu, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen klokken 21.30.

Beredskab Fyn fik desuden assistance fra Beredskab Sydjylland.

- Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer onsdag aften Beredskab Fyn med to mand og redningskran ved bygningsbrand i Skovstrup ved Tommerup, skrev operativ chef i Beredskabsstyrelsen, Lars Høg Schou på Twitter midt på aftenen.

Klokken 23.30 fortæller Beredskab Fyn, at efterslukningsarbejdet fortsat er i gang.

Annonce
Et stuehus uden for Tommerup brændte ned til grunden onsdag aften. Foto: Local Eyes
Et stuehus uden for Tommerup brændte ned til grunden onsdag aften. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce