Annonce
Assens

Lynnedslag antændte stråtag: Stuehus brændt ned til grunden

Et lynnedslag var onsdag aften årsag til, at en stråtækt gård brændte ned til grunden. Efterslukningsarbejdet fortsatte hele onsdag aften.

Tommerup: Onsdag eftermiddag slog et lyn ned i et stråtækt hus i nærheden af Tommerup.

Det antændte taget, og ilden spredte sig derefter til resten af stuehuset.

Familien i det stråtækte hus var hjemme, da lynet slog ned. De forlod straks huset og alarmerede brandvæsen og politi, der ankom til adressen omkring klokken 17.30 onsdag aften.

- Der er ingen tilskadekomne hverken beboere eller husdyr, siger vagthavende ved Fyns Politi, Hans Jørgen Larsen, klokken 19.

Han bekræfter, at det er et lynnedslag, som er årsag til branden.

- Vi er slet ikke i tvivl om, at det er ét af de mange lyn fra eftermiddagens uvejr, som har startet branden.

Gården på Skovstrupvej mellem Tommerup og Skovstrup er komplet brændt ned, og efterslukningsarbejdet fortsatte hele aftenen.

- Det er temmelig svært at slukke ilden helt i et stråtag, så de fortsætter med slukningsarbejdet, indtil de er helt sikre på, at det ikke blusser op. Beredskab Fyn knokler løs lidt endnu, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen klokken 21.30.

Beredskab Fyn fik desuden assistance fra Beredskab Sydjylland.

- Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer onsdag aften Beredskab Fyn med to mand og redningskran ved bygningsbrand i Skovstrup ved Tommerup, skrev operativ chef i Beredskabsstyrelsen, Lars Høg Schou på Twitter midt på aftenen.

Klokken 23.30 fortæller Beredskab Fyn, at efterslukningsarbejdet fortsat er i gang.

Annonce
Et stuehus uden for Tommerup brændte ned til grunden onsdag aften. Foto: Local Eyes
Et stuehus uden for Tommerup brændte ned til grunden onsdag aften. Foto: Local Eyes
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce