Annonce
Odense

Kastede fire kilo tung sten i hovedet på mand: Onsdag begynder retssagen mod tre mænd

Arkivfoto: Michael Bager

Udover de to forhold i forbindelse med episoden i september 2018, hvor en mand fik kraniebrud efter at være blevet ramt af stenen, står de tre mænd også tiltalt for flere andre forhold.

Odense: En sten på 4,1 kilo ramte en 40-årig mand på Guldsmedevænget i Hjallese i hovedet, da han om natten den 15. september 2018 kiggede ud af ruden på sin hoveddør. Manden pådrog sig kraniebrud og kom på skadestuen. Mens han var på sygehuset sammen med sin kone, var der indbrud i hjemmet.

Det står tre mænd tiltalt for i retten i Odense, når retssagen starter onsdag klokken ni. Ifølge anklageskriftet lyder tiltalen på legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter i forbindelse med stenkastet, der endte i kraniebrud. Alle tre mænd er også tiltalt for et indbrud, der har fundet sted i samme tidsrum - klokken 2.30 til 7.30 - som indbruddet i den 40-årige mands hjem på Guldsmedevænget.

Ved indbruddet blev der stjålet en computer, en PlayStation 4, et tv og en taske med tøj og Mastercard ifølge anklageskriftet.

Annonce

Adskillige andre tiltaler

Udover de to tiltaler er mændene også tiltalt for tre forhold af hærværk - blandt andet for i forbindelse med at have kastet den tunge sten gennem ruden også at have ramt og skadet et komfur - fremgår det af anklageskriftet. Ydermere er to af de tre mænd også tiltalt for vold og trusler efter en episode den 1. november 2018 på p-pladsen foran Netto på Blækhatten i Odense.

De to mænd skal - ifølge anklageskriftet - have slået en mand flere gange i ansigtet med knytnæve og blandt andet have truet ham med, at "de ville kneppe ham og hans kæreste". I forlængelse af episoden har de to mænd kastet en hammer på en personbil. Derfor står de også tiltalt for endnu et forhold af hærværk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce