Annonce
Sport

Kassen er tom: Tidligere bundesligaklub lukker og slukker

Ina Fassbender/Reuters
Wattenscheid spillede i 1990 fire sæsoner i den bedste tyske række. Nu er klubben gået konkurs.

Mellem 1990 og 1994 spillede Wattenscheid 09 i den bedste tyske fodboldrække, men siden er det gået ned ad bakke, og nu er det slut med professionel fodbold i klubben fra Ruhr-distriktet.

Klubben meddeler på sin hjemmeside, at den med øjeblikkelig virkning er tvunget til at trække sit førstehold fra Regionalligaen, tysk fodbolds fjerdeøverste niveau.

Årsagen er, at kassen er tom, og ingen redningsmand har meldt sig.

- Til det sidste har vi alle håbet på "ridderen på den hvide hest", som ville gøre det muligt for traditionsklubben at beholde sit regionalligahold.

- Men samtlige diskussioner om fremtidens økonomiske støtte endte desværre uden det ønskede resultat.

- Der blev ikke fundet nogen sponsorer, der kunne levere den nødvendige likviditet til at holde vores hold kørende resten af året, lyder det på hjemmesiden.

Klubben har længe befundet sig i økonomiske vanskeligheder og gik tidligere på sæsonen i betalingsstandsning.

Selv om den slags koster ni point i tabellen, håbede ledelsen, at det ville være første skridt mod en sanering af den sønderskudte økonomi.

Men det lykkedes altså ikke at skaffe de mellem 600.000 og 700.000 euro, der som minimum var nødvendig for at holde førsteholdet gående i resten af sæsonen.

Derfor er Wattenscheid nu ikke længere en del af Regionalliga West, og spillere og trænere er onsdag blevet fritstillet.

/ritzau/

Annonce
Læs meddelelsen på klubbens hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce