Annonce
Fodbold

Lokalopgør og superligamodstand venter de fynske hold i pokalturneringen

Otterups træner Chris Margaard har selv spillet for OB og var endda med til at tabe til Real Madrid på Bernabeu 1991 og var også med i hjemmekampen 14 dage forinden. Foto: Arne Rasmussen
Otterup-OB og Marienlyst-Esbjerg i 3. runde af pokalturneringen

FODBOLD: Det bliver et par kassekampe for de to tilbageblevne fynske Danmarksseriehold i 3. runde af DBU's pokalturnering.

OB skal til Nordfyn og Nordfyns Bank Arena og møde Chris Margaards talentfulde Otterup-mandskab, mens Marienlyst på hjemmebane trak Esbjerg.

Otterup er en af OB's samarbejdsklubber og de to klubber mødtes i maj 2014 i en sommerkamp, som OB vandt 3-0. Det var ved den lejlighed, at Anders Møller Christensen tog en temmelig kontroversiel afsked og spillede sin sidste kamp for OB. OB-ledelsen besluttede dengang, at giv ham beskeden på vej ud til sommerkampen.

Otterup er endnu ubesejret i Danmarksserien efter seks runder med tre sejre og tre uafgjorte og halser efter topholdet SfB/Oure. Marienlyst har fået stabiliseret sig efter nedrykningen og har hentet to sejre, to uafgjorte og to nederlag hidtil.

Esbjerg slås som bekendt i bunden af Superligaen og har svært ved at score mål.

Kampene spilles i perioden 24. til 26. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce