Annonce
Sydfyn

Kassebølle Friskole får nyt børnehus

Tildehuset rykker ind på Kassebølle Friskole. Det glæder skoleleder Bitten Guldbjerg (tv.) og daglig leder af Tildehuset Rikke Vædele. Foto: Bjørn Skjærup
Efter et års arbejde har Kassebølle Friskole også en pasningsordning til de helt små

KASSEBØLLE: Det er ønsket om at kunne følge børnene fra "tryg vugge til færdig eksamen", der nu får Kassebølle Friskole til at udvide med et børnehus, der er en pasningsordning for vuggestue-og børnehavebørn.

Kassebølle Børnehus bliver lagt sammen med Tildehuset, hvorfor Rikke Vædele fra Tildehuset fortsætter sit virke som daglig leder.

Som resultat af sammenlægningen vil der være ni børn i den nye børnehus til oktober. I alt er der plads til 32 børn - fordelt på ti vuggestuebørn og 22 børnehavebørn.

- Vi kunne godt tænke os at følge vores elever helt fra den første dag i vuggestuen til den sidste eksamen, og her hjælper det at have et børnehus, som det vi nu får. I forvejen er det vores erfaring, at det giver eleverne noget positivt, når de ikke kun er sammen med dem på deres egen alder, siger Bitten Guldbjerg, som er leder af Kassebølle Friskole.

Annonce

1,3 millioner kroner til renovering

I forbindelse med åbningen af det nye børnehus blev det på en ekstraordinær generalforsamling besluttet, at Kassebølle Friskole må optage et lån på 1,3 millioner kroner til brug for renovering. Herunder er der også afsat penge til en legeplads til Kassebølle Børnehus.

- Det har hele tiden været planen, at legepladsen skulle bygges om. Og så er det fint, det sker nu, hvor børnehuset kommer til, fortæller skolederen.

Flere elever

Kigger man på tallet for tilgangen af børn i 0.klasse, ser det sort ud. Blot én elev var i januar 2019 indskrevet på Kassebølle Friskole med skolestart i august. Det viser en opgørelse fra Langeland Kommune. Da skoleåret begyndte, var der to nye 0.klasses-elever på Kassebølle Friskolen.

En udvikling friskolen gerne ser vendt med det nye børnehus.

- Børnehuset gør forhåbentlig, at vi kan stabilisere optaget. Vælger forældrene først børnhuset til deres børn, håber vi, at de vælger friskolen derefter. Vores værdigrundlag er i hvert fald ens, understreger Bitten Guldbjerg

I øjeblikket går der cirka 100 elever på Kassebølle Friskole fordelt på 0. til 9.klassetrin. Efter planen er renoveringen af friskolen færdig før jul.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];