Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kasseassistent er i tvivl: - Jeg har ikke besluttet, om jeg tager mundbindet af

Simone Løvbo er kasseassistent i SuperBrugsen i Ringe. Når hun sidder bag kassen, behøver hun ikke at have mundbindet på, da der er et plexiglas imellem hende og kunderne. Dog skal hun have mundbindet på, når hun bevæger sig i butikken. Foto: Aida Jahic
Simone Løvbo er i tvivl, om hun skal tage mundbindet af, når det ikke længere er et krav på mandag. Hendes bekymring går på, om det er for tidligt.

Ringe: Simone Løvbo sidder til daglig bag kassen i SuperBrugsen. Her betjener hun kunder og bipper mælk, toiletpapir og andre varer ind for dem.

De sidste ni måneder har hun været vant til at have mundbind på, mens hun arbejder - men nu kan det være slut. Et flertal i Folketinget besluttede natten til torsdag, at mundbindet skrottes alle steder, undtaget i den offentlige transport, fra på mandag.


Annonce

Jeg har to børn på 15 og 11 år, og de har i hvert fald kunnet mærke nedlukningen af samfundet. Så det ønsker jeg virkelig ikke sker igen. Jeg håber heller ikke, det udgør en smitterisiko, men nu er jeg godt skærmet bag kassen.

Simone Løvbo, kasseassistent i SuperBrugsen


Men Simone Løvbo er i tvivl om, hun vil smide mundbindet, når hun mandag morgen møder ind på arbejde og skal gå rundt i butikken.

- Min personlige holdning er, at det er for tidligt. Ikke alle er blevet vaccineret endnu. Men jeg har ikke besluttet, om jeg tager mundbindet af. Det må jeg lige bruge weekenden til at gruble over, siger hun torsdag formiddag.

Holder ikke afstand

Dét, Simone Løvbo godt kunne være bekymret for, er, om Danmark potentielt vil lukke ned igen.

- Jeg har to børn på 15 og 11 år, og de har i hvert fald kunnet mærke nedlukningen af samfundet. Så det ønsker jeg virkelig ikke sker igen. Jeg håber heller ikke, det udgør en smitterisiko, men nu er jeg godt skærmet bag kassen, uddyber hun og peger på plexiglasset foran hende.

Selvom Simone Løvbo primært sidder ved kassen, har hun også andre arbejdsopgaver i butikken. Det betyder, at hun skal have mundbindet på, når hun går rundt i butikken. Foto: Aida Jahic

Hun er godt klar over, at der er forskellige opfattelser af, om mundbindet overhovedet har en effekt. Det kan hun ikke udtale sig om. Til gengæld kan hun udtale sig om kundernes vaner.

- Folk er ikke gode til at holde afstand. Men vi har heldigvis aldrig haft et smitteudbrud her i butikken.

Annonce

Brugsuddeler glæder sig

Der kommer dog en helt anden lyd fra brugsuddeler Jonas Jakobsen. Han glæder sig til ikke at gå med mundbindet mere.

- Jeg er meget lettet. Det er hårdt at gå med mundbind eller visir en hel dag. Man får det både varmt og fugtigt, fortæller han.

Selvom mundbindet skrottes, så gælder der stadig regler om afstand og håndsprit. Derudover fjerner de ikke plexiglassene fra kasserne.

- Vi skal vænne os til ikke at gå med mundbind. Det er jo lidt usikkert ikke at have på, men jeg tror, glæden ved ikke at have det på opvejer usikkerheden. Men vi tager stadig andre foranstaltninger, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Assens

Tina undrer sig over "sandstrandsrabatter" i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter flirt med Lokallisten: SF ville ikke have ham som kandidat, så nu har Buhl meldt sig ud af partiet for anden gang på to år

Annonce