Annonce
Kerteminde

Kasper og Emma åbner Bedstefars Gemmer: - Vi kommer til at have fynske priser

Emma Jørgensen og hendes far, Kasper Jørgensen, glæder sig til at tage imod kunder i den nye butik på Jernbanegade i Langeskov. Foto: Mette Louise Fasdal
Sidste år gik Kasper Jørgensen solo med sin egen virksomhed, KJ Flytning og montage. Nu udvides virksomheden med en antik - og retrobutik i Langeskov med hans 20-årige datter, Emma, ved roret.

Langeskov: - Vi kommer til at have fynske priser, understreger Kasper Jørgensen og ler.

På søndag 7. marts slår han for første gang dørene op til antik - retro og designbutikken, "Bedstefars Gemmer" i Langeskov. Butikken ligger i det lokale i Jernbanegade, hvor Dorte Haugaard indtil oktober sidste år havde sin livsstilsbutik, "By Haugaard" - en butik, hun nu har valgt at rykke til Svendborg.

Der er Kasper Jørgensens 20-årige datter, Emma Jørgensen, der ejer butikken, og det er også hende, som kunderne for fremtiden kommer til at hilse på, når de træder ind over dørtærsklen for at nærstudere hylderne.

Her i begyndelsen har butikken kun åbent den første søndag i måneden, men i fremtiden vil der være åbent to søndage om måneden, fortæller Kasper Jørgensen.


Vores tilgang er, at vi hellere vil sælge end gemme. Derfor sælger vi tingene videre til gennemsnitlige priser.

Kasper Jørgensen


Han bor i Birkende og har i et år nu kørt solo med sit firma, KJ Flytning og montage, hvor han kører hele landet rundt og køber og rydder dødsboer. Derudover køber han også møbler i teaktræ og palisander, som han sælger videre.

Emma Jørgensen arbejder også i Netto i Langeskov. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Gennemsnitlige priser

Mange af de retro - og designbutikker, der er rundt omkring, køber også ting hos Kasper Jørgensen, og det er hans erfaring, at det til tider betyder, at der skrues lidt op på den pris, som han har solgt tingene til dem for.

- Derfor besluttede jeg mig for, at jeg ligeså kan sælge vores ting videre i vores egen butik, forklarer han.

- Vores tilgang er, at vi hellere vil sælge end gemme. Derfor sælger vi tingene videre til gennemsnitlige priser, siger han og fortæller, at det også er derfor, at butikken foreløbigt kun har åben en gang om måneden.

- Det skal være sådan, at folk oplever, at det er en ny butik, de træder ind i hver gang. Så vi vil helst tømme hylderne hver gang, vi har åben, og det kræver også, at vi hele tiden finder nye varer, konstaterer han og understreger, at han selv er meget kritisk med, hvad der kommer til at være i butikken

- Vi er ikke en genbrugsbutik i den forstand med potter og pander, fastslår han og håber, at folk kommer langvejs fra og fylder bilen hver gang, fastslår han.

Annonce

Optimal placering

Datteren Emma Jørgensen, der også arbejder i Netto i Langeskov, nikker ved siden af ham. Hun har fulgt sin fars interesse for gamle ting og har derfor selv fået interesse for at indrette sig med at mikse ældre og nyere ting.

- Der er en vis charme ved de ældre ting, siger hun.

Længe har hun og hendes far trippet for at åbne butikken, og nu kan det endelig lade sig gøre efter, at de små butikker mandag 1. marts igen fik mulighed for at lukke kunder ind.

Emma Jørgensen glæder sig til at se kunderne i butikken.

- Jeg synes også, at butikken har fået en optimal placering her, hvor vi er tæt på hovedvejen og på togstationen, siger Emma Jørgensen.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyborg får sin egen kulturpris

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce