Annonce
Fyn

Kasper mistede altid sine cykler: Nu har mor fået en fiks idé, der skaber sjov i gaden

Kasper Klement har fået stjålet to cykler - og glemt, hvor han har parkeret mindst ligeså mange. Nu har hans mor sørget for, at han har fået en meget opsigtsvækkende en af slagsen, som desuden er forsynet med et flag med kontaktoplysninger. Så kan folk skrive en besked til den glemsomme unge mand og fortælle ham, hvor cyklen står parkeret. Foto: Peter Leth-Larsen

Smadrede telefoner, stjålne og glemte cykler. Helene Waltersdorph var frustreret over, at tingene forsvandt mellem sin søns hænder, og derfor overrakte hun ham en ny cykel, som har skabt sjov i gaden og fået masser af reaktioner fra fremmede.

Fredericia: Den vækker opsigt i gadebilledet. Cyklen med blå og skriggule farver, båthorn og flaget, der stikker op fra bagagebæreret, med beskeden:

"Denne cykel tilhører Kasper Waltersdorph Klement. Skulle du mod forventning og dog højst sandsynligt møde dette pragteksemplar af en cykel send da gerne en sms..."

Og sms'erne er begyndt at tikke ind hos 18-årige Kasper Klement med billeder af cyklen, og hvor den befinder sig henne i Fredericia, for Kaspers nummer står på flaget. Cyklen var mors idé. Helene Waltersdorph var frustreret over, at sønnen havde fået stjålet to cykler, og dem som ikke blev nupset, kunne han ikke altid huske, hvor var parkeret.

- Jeg fik cyklen til min 18 års fødselsdag, og mor holdte en tale, hvor hun fortalte om de utallige ting, jeg havde mistet, siger Kasper Klement.

- Skoletasker, mobiler og cykler. Det kunne jeg sagtens holde en lang tale om. Cyklen er rigtig morhumor, og vi har simpelthen haft det så sjovt med den, for folk kan simpelthen stå i lang tid og glo på den, siger hun.

Annonce

Jeg er færdig med at betale for nye cykler, men i stedet for at blive sur, så prøver jeg at lave sjov med det. Vi havde også overvejet at male den lyserød, men det synes mine piger var synd for ham.

Helene Waltersdorph, mor til Kasper Klement
Cyklen er et gammel lig, som er blevet udsmykket med farvet tape, båthorn og kopholder. Kasper Klement har kun haft cyklen en halvanden måned, og indtil videre går det godt med at huske placeringen af den - især fordi fremmede hjælper til. Foto: Peter Leth-Larsen

Hvor er Kaspers cykel?

Fra vinduet i hjemmet kan de holde øje med forbipasserende, som stopper op og griner, når de ser Kaspers cykel, der holder foran hjemmet. Venner hjælper også til med at oplyse, hvor cyklen er, tre fremmede har skrevet og sendt billeder til Kasper Klement - og nu har journalisten fra Fredericia Dagblad også taget kontakt. Han kan godt se det sjove i, at han er lidt glemsom.

- Der kan godt gå et par dage, før jeg husker, hvor jeg har lagt mine ting. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, siger han.

- Jeg plejer at sige, at dine frontallapper er gået i hak, men der er altså håb forude, griner hun.

Han har haft cyklen i lidt over en måned, og Helene Waltersdorph håber på, at det bliver den sidste cykel, som ryger i svinget.

- Jeg er færdig med at betale for nye cykler, men i stedet for at blive sur, så prøver jeg at lave sjov med det. Vi havde også overvejet at male den lyserød, men det synes mine piger var synd for ham, siger Helene Waltersdorph.

Når han skal ud til skolen IBC HHX, lader han dog cyklen stå.

- Jeg cykler ikke til HHX og slet ikke på den. Men jeg bruger den til at komme til banegården og fester, og så er den udstyret med en kopholder. Det er jo meget smart, når du har en øl.

Cyklen er med de blå og gule farver dedikeret til fodboldklubben Brøndby IF, som Kasper Klement er glødende fan af. På sin venstre overarm har han tatoveret årstallet 1964. Årstallet for klubbens stiftelse. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce