Annonce
OB

Så assistenttræneren score mod FCK: OB-stopper troede ikke sine egne øjne

Kasper Larsen fik 45 minutter i benene i Parken. Nu skal han have mere mod AaB. Foto: Christian Nordholt
OB-stopper Kasper Larsen troede ikke sine egne øjne, da assistenttræner Henrik Hansen scorede mod FCK og forsvarer indskiftningen af ham før tirsdagens kamp i Odense mod AaB
Annonce

FODBOLD: OB ruster sig til den sidste test før Superliga-repremieren anden pinsedag i Aarhus mod AGF.

Det sker på Nature Energy Park i aften, når AaB kommer på besøg med kick off kl. 18 på et stadion uden tilskuere.

OB er uden Jørgen Skjelvik, Janus Drachmann og Alexander Juel Andersen, der alle er skadet, mens Mart Lieder er udtaget til truppen og erklæret klar.

Træner Jakob Michelsen kan fortsat lave et tremands-forsvar bestående af Oliver Lund, Kasper Larsen og Marco Lund, hvis han vil det - med Jacob Barrett Laursen og Ryan Johnson Laursen som wingbacks i 3-5-2-eller 3-4-3-systemet. Også Daniel Obbekjær er klar til at tage en stopperplads, så Oliver Lund kan blive wingback i en af siderne.

Både Janus Drachmann og Alexander Juel Andersen udgik i første halvleg af testen mod FCK i fredags.

- Jeg sad ude på bænken og troede ikke mine egne øjne, da assistenttræner Henrik Hansen kom ind og scorede så flot et mål. Jeg tænkte, at det var løgn. Det er naturligvis aldrig optimalt at sætte en træner på banen, men jeg tænker, at det var en fin løsning for at undgå yderligere skader hos spillerne. Man skal huske på, at vi i fem måneder ikke har spillet 90 minutter. Det indebærer en risiko at sætte en spiller ind de sidste syv minutter, som har spillet 60 minutter og er blevet kold, siger Kasper Larsen.

OB-træner Jakob Michelsen kender til Sport Fyns kritik af dispositionen, men siger:

- Jeg havde ikke andre muligheder. Hvis jeg havde sat Troels Kløve ind igen f.eks., så havde jeg gamblet med den dosering, som vores fysiske sektor havde sat op for vore spillere. Jeg kunne ikke hente yderligere U19-spillere ind i truppen, fordi de ikke var blevet testet for corona. Jeg så ingen anden mulighed end at sætte Henrik Hansen ind. Alternativet havde været at slutte af med ti mand, siger OB-træneren til Sport Fyn.

- Folk kom tilbage fra corona-pausen virkelig knivskarpe rent fysisk. Men at spille 90 minutters fodbold er noget helt andet og normalt har man jo otte til ti dage i træningslejren. Her må vi tage det hele sådan hen ad vejen, tilføjer Kasper Larsen.

- Vi spillede 4-4-2 i første halvleg mod FCK og vi skulle lige vænne os til de nye positioner på banen, men det blev bedre undervejs, siger stopperen.

Selv om den høje skadesfrekvens fortsætter hos OB, så vil Jakob Michelsen ikke klynke.

- Skader er en del af spillet, men det er altid træls at få dem. Men i denne sæson har vi i modsætning til sidste sæson været ramt på kontinuiteten. Janus Drachmann og Alexander Juel Andersen har spillet meget, mens Mart Lieder og Jørgen Skjelvik aldrig er kommet i omdrejninger, siden de kom. De skal ind i et kontinuerligt forløb, mener OB-træneren om nyerhvervelserne.

De unge Tarik Ibrahimagic, Robin Østrøm, Max Fenger, Jakob Breum og Michael Hyllegaard vil givet også få spilletid eller være tæt på mod AaB.

- I modsætning til Parken kommer det til at tage længere tid, inden vi foretager udskiftninger. Det bliver også fint at afprøve, hvordan corona-setuppet afvikles på hjemmebane, mener Jakob Michelsen.

Annonce

AaB uden Lucas Andersen

AaB spillede i sidste uge en test hjemme mod FC Midtjylland og tabte 3-0.

Hverken Lucas Andersen eller Rasmus Thelander kommer til at spille mod OB.

- Det er dog planen, at Lucas Andersen skal træne med på onsdag, mens Thelander nok må vente en uge mere, siger AaB-træner Jacob Friis til Nordjyske.

Heller ikke Aramis Kouzine kan spille kampen og er ude resten af sæsonen. Magnus Christensen er også tvivlsom og står nok over med en mindre skade.

Sport Fyns Leif Rasmussen liveopdaterer fra kampen tirsdag fra kl. 17.50 på fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce