Annonce
Kerteminde

Kasper har 26.000 plader og har startet sin egen online-butik: - De penge, jeg tjener, bruger jeg på at opkøbe flere plader

Reolerne er helt fyldte med plader, og på få sekunder kan Kasper Kaysen finde helt specifikke albums. Foto: Mikkel Støttrup
Med online-pladeforretningen VinylMusix.com får Kasper Kaysen mulighed for at omgive sig med sin store kærlighed musikken.

Langeskov: Der er sat en plade på. Rockgruppen The Doors kommer ud af et stort højtalersæt placeret i hjørnet af rummet.

- Det her er en af mine yndlingsplader, fortæller Kasper Kaysen om musikken, der fylder rummet.


Annonce

En dag vil jeg gerne have en fysisk butik.

Kasper Kaysen


Omkring ham er der væg-til-vægbelagt med gamle og nye vinylplader. Tusindvis af dem fylder reolerne i hans hjem i Langeskov. Det er kun et lille udsnit af hans udvalg.

- Jeg har et lager, som er langt større end det her. Der ville slet ikke være plads til dem herinde. Jeg har vel omkring af 26.000 plader, fortæller han.

Langt fra alle pladerne er en del af hans personlige samling. De fleste skal sælges. Det bliver gjort via Kasper Baysens onlinebutik, VinylMusix.com.

- De penge, jeg tjener, bruger jeg på at opkøbe flere plader. Så tager jeg det, som jeg selv er interesseret i, og resten sælger jeg videre, forklarer Kasper Kaysen.

Drømmen om fuldtid

Da Kasper Kaysen fokuserer på at udvide pladesortimentet, er der altså ikke en profit i forretningen endnu. I stedet arbejder han hos Eltel, hvor han kører for Telia. Hans store drengedrøm er dog at kunne køre musikforretningen på fuld tid.

- Hvis jeg pludselig vandt i Lotto og ikke behøvede bekymre mig om penge, ville det være pladerne, som jeg brugte al min tid på, siger han.

Kasper Kaysens Blå Bog

Han er 45 år gammel.

Han har to børn og en livspartner.

Begge hans børn har pladespillere på værelset.

Han kan lide rigtig meget forskellig musik, fra The Doors til Taylor Swift.

Han har ofte købt plader, som han allerede ejede i forvejen. - Det er jo rart at have en ekstra, begrunder han.

Vinylmusix.com laver primært onlinesalg, men Kasper Kaysen har drømme om mursten og fast beliggenhed, hvis muligheden for at sælge plader på fuld tid byder sig.

- En dag vil jeg gerne have en fysisk butik. Sådan et rigtig hyggested. Med sofaer i hjørnet, hvor man kan få en øl. Sådan et sted, hvor man virkelig kan mærke musikken, tilføjer han.

Et helt rum i huset i Langeskov, er dedikeret til pladerne. Resten er på et lager, som er langt større. Foto Mikkel Støttrup

At finde frem til noget unikt og at bruge timer på at finde ud af, hvad det egentlig er, han har fået fingrene i, tænder en gnist i ham.

- Jeg elsker det. At snuse gamle plader op. At se, hvad der gemmer sig. Og så selvfølgelig alt sammenholdet, hvor man udveksler plader, fortæller Kasper Kaysen smilende.

Selv om det ikke er nok til fuld tid endnu, kan han se salget vokse. Han får købt mere og mere inventar, og antallet af plader i hans onlinebutik er tre gange større nu, end da han startede.

Annonce

Det startede i en boghandel i Roskilde

Det hele startede i Roskilde, hvor Kasper Kaysen arbejdede som DJ på et sted kaldet Gimle.

- Der var den her bogbutik lige ved Gimle. De solgte også plader, og en dag spurgte ejeren, om jeg ikke ville købe hele svineriet. Det var lidt dyrt, så jeg sagde nej. Han spurgte igen senere, og der kunne vi godt blive enige om en pris. Så jeg købte cirka 8000 plader for 25.000 kroner, og det startede det hele, fortæller Kasper Kaysen.

Med købet af de 8000 plader opstod der en ny mulighed for at viderebringe musikken til andre, og Kasper Kaysen fik - udover at være DJ - en helt ny måde at kombinere hobby og arbejde, og fra den spæde start med kun 8000 plader er forretningen vokset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce